Ce tic are Halep? Psihologii au explicat de unde pleacă această „pornire”
- Dragos Manea
- 19 iulie 2019, 12:40
Nu multă lume știe acest lucru despre Simona Halep. Legenda tenisului are un tic, care a fost explicat de psihologi.
La 27 de ani, Simona Halep este una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume și se află din nou în primele cinci jucătoare din clasamentul WTA. De-a lungul carierei sale, dar și evenimente mondene sau private ea “a lăsat să se vadă” unul dintre ticurile sale, care “spune” multe despre personalitatea sportivei. Un psiholog a explicat ce înseamnă, de fapt, gestul noii Regine de la Wimbledon, scrie Cancan.
Puțini sunt aceia care au observat că Simona Halep scoate limba atât în momentele dificile, tensionate, cât și în cele de bucurie, extax. Obiceiul tenismenei, devenit deja tic, a fost explicat pe larg de un psiholog, care a subliniat că manifestarea ei i se trage din copilărie.
„Persoanele familiarizate cu zona de dezvoltare personală, psihologie, cu siguranță au auzit de noțiunea de copil interior, și aproape că a devenit clișeu să tot spui ori să ți se spună să ai grijă de copilul tău interior. Numai că… nu există un singur copil interior, ci o întreagă gașcă! Avem copilul vulnerabil, cel care se simte trist, dezamăgit, abandonat, lipsit de afecțiune și care are nevoie de iubire, de atenție, să se simtă important.
Când nevoile lui nu sunt îndeplinite, se creează o răscoală și poate apărea copilul furios care cere iubire într-un mod puțin mai abrupt, ori copilul indisciplinat sau copilul impulsiv care nu are răbdare, are toleranță scăzută la frustrare, vrea să i se îndeplinească dorința pe loc. Dar există și copilul fericit care este vesel, jucăuș, spontan, trăiește plăcerea, bucuria, își exprimă sentimentele. Cum se manifestă acest copil fericit? În multiple feluri. Oricui i s-a întâmplat să țopăie de fericire, să țipe, să aplaude, să ridice brațele în aer, să facă un dans caraghios ori să scoată limba. Doar așa procedează copiii, nu?”, a explicat psihoterapeutul Cătălina Cristescu.