Simona Halep nu a ratat ocazia de a-și arăta bucuria după ce a aflat că rivala ei, Julia Goerges, fosta ocupantă a locului 9 mondial, și-a anunțat retragerea din tenis.

Julia Goerges a luat prin surprindere lumea tenisului, miercuri, anunțând că își încheie cariera la vârsta de 31 de ani! Decizia Juliei este cu atât mai neașteptată cu cât nemțoaica stătea bine în clasament, ocupând locul 45 WTA.

Cine este Julia Goerges?

Julia Goerges, una dintre cele mai populare jucătoare de tenis, agață racheta în cui și nu va mai participa la competiții începând cu sezonul 2021! Goerges a cucerit 7 titluri WTA la simplu în întreaga carieră, strângând aproape 10 milioane de dolari din premii. Julia a fost o jucătoare redutabilă și în proba de dublu.

Ea a devenit a treia sportivă din istoria tenisului german care a pătruns în Top 15 WTA atât la dublu, cât și la simplu, alături de Steffi Graf și Claudia Kohde-Kilsch.

Simona Halep, reacție rapidă la aflarea veștii

Simona Halep a fost mișcată de anunțul colegei sale din circuitul de tenis feminin, iar constănțeanca a reacționat pe Twitter.

Ohhh, este o veste fericită și tristă în același timp! Sunt supărată că nu te voi mai vedea în circuit, dar fericită pentru că te simți bine în afara terenului și ești pregătită pentru un nou capitol din viața ta. Viitorul tău arată minunat. Îți urez toate cele bune și ținem legătura!, a fost mesajul deosebit pe care Halep i l-a transmis lui Goerges.

Julia, retragere istorică

Julia Goerges și-a anunțat retragerea printr-o scrisoare postată pe internet.

Dragă tenis, atunci când am început să joc nu m-am gândit niciodată că vom merge atât de departe împreună! Mi-ai oferit atât de multe emoții pe parcursul călătoriei noastre și sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce m-ai învățat… Mereu am știut că voi trăi aceste sentimente atunci când va fi momentul să îmi iau la revedere de la tine. Vei rămâne mereu în inima mea!”, a fost mesajul prin care Julia Goerges și-a luat adio de la sportul alb, conform Digisport.