Evenimentul Zilei > Actualitate > Halep are o singură variantă pentru „careul de ași”
Halep are o singură variantă pentru „careul de ași”

Halep are o singură variantă pentru „careul de ași”

După eșecul de ieri, românca este obligată să câștige cu 2-0 următorul meci de la Turneul Campioanelor

Simona Halep a înregistrat, ieri, prima înfrângere din ediția 2016 a Turneului Campioanelor. Constănțeanca a pierdut, fără drept de apel, meciul disputat cu cea mai bună jucătoare a lumii, Angelique Kerber, scor 4-6, 2-6, după doar o oră și 22 de minute de joc.

Halep (locul 4 WTA) nu a putut repeta figura frumoasă din primul meci, cel cu Madison Keys (7 WTA), pe care a învins- o cu 6-2, 6-4. Tot ieri, Keys a trecut en-fanfare de slovaca Dominika Cibulkova (8 WTA), cu 6-1, 6-4, iar acum situația din Grupa Roșie a devenit complicată pentru româncă.

Variantele calificării

Pentru a fi sigură de calificarea în semifinalele competiției de la Singapore, Simona va trebui să câștige meciul de mâine, cu Cibulkova, în minimum de seturi. Însă, românca poate pierde calificarea dacă trece cu 2-1 la seturi de Cibulkova, iar Keys o învinge cu 2-0 la seturi pe Kerber. Dacă liderul WTA câștigă cel puțin un set în fața americancei și Simona triumfă cu 2-1, sportiva noastră va merge mai departe. „Tricolora” mai poate prinde penultimul act dacă pierde cu 2-1 la seturi, cu Cibulkova, iar Kerber o învinge pe Keys.

În orice caz, un eventual succes al slovacei, cu 2-0, în meciul cu Halep, ar însemna eliminarea româncei de la Turneul Campioanelor. La Singapore se ține cont de setaveraj, fiind al doilea criteriu de departajare după numărul victoriilor.