Hackerul care a speriat NASA, condamnat la închisoare

Hackerul care a speriat NASA, condamnat la închisoare

Victor Faur, acuzat că a pătruns fără drept în peste 150 de calculatoare ale NASA, Departamentului de Energie şi Marinei Americane, a fost condamnat azi la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, şi interzicerea unor drepturi.

Instanţa a admis în parte solicitările de despăgubiri ale americanilor şi a decis ca tânărul să plătească peste 214.000 dolari către NASA, peste 16.000 de dolari către departamentul de energie şi aproape 9.000 de dolari către Marina Americană. Victor Faur va mai trebui să plătească 2.750 lei cheltuieli de judecată.

Victor Faur nu a participat la prezentarea verdictului, dar avocatul său, Mircea Borza a anunţat imediat că va face apel, atât pentru sumele imputate, cât şi pentru pedeapsa de 1 an şi 4 luni cu suspendare. 

Hackerul a fost condamnat pentru accesul fără drept la un sistem informatic, pentru interceptare fără drept a unei transmisii de date informatice, pentru modificarea, ştergerea, deteriorarea datelor informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date fără drept, pentru perturbarea fără drept funcţionarea a unui sistem informatic.

Ne puteți urmări și pe Google News