Hackerii ruși au mai dat o lovitură. Au publicat datele a 700 de ofițeri ucraineni
- Adriana Popescu
- 2 iunie 2022, 15:46
Hackerii de la RaHDIt au reușit să mai dea o lovitură. Au făcut publice datele a 700 de agenți care lucrează pentru Serviciul de Securitate al Ucrainei. Încă de la începutul conflictului din Ucraina, gruparea a publicat mai multe informații importante.
Identitățile a 700 de ofițeri care lucrează pentru Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a fost dezvăluită. Hackerii de la RaHDIt au făcut publice fotografiile acestora, date de contact, adrese, numere de telefon. Despre o parte dintre ofițeri s-au aflat o mulțime de lucruri pe acre aceștia și-ar fi dorit să le ascundă. Hobby-uri, participarea la unele petreceri sau faptul că fac parte din comunitatea LGBT. De asemenea, s-a aflat că unii ofițeri au fost condamnați în trecut pentru consum de droguri sau achiziționarea acestora.
În urmă cu ceva vreme, Ministrul pentru Transformare Digitală, Mihail Fedorov, care ocupă și funcția de viceprim - ministru în guvernul ucrainean, a recunoscut că mai mulți hackeri, mai ales cei din gruparea Anonymous , le-au dat mai multe lovituri rușilor.
Dezactivarea mai multor site-uri aparținând gigantului petrolier rus Gazprom, agenției ruse de știri Russia Today, a numeroase agenții guvernamentale ruse și belaruse, inclusiv a site-ului oficial al Kremlinului. De asemenea au sustras documente și email-uri de la producătorul de arme Tetraedr din Belarus.
Hackerii americani ajută Ucraina
Generalul Paul Nakasone, directorul Agenției Naționale de Securitate, a confirmat pentru prima dată faptul că hackerii militari americani în sprijină pe ucraineni. Generalul nu a dat foarte multe informații.
"Am desfășurat o serie de operațiuni pe întregul spectru; operațiuni ofensive, defensive și de informare. Slujba mea este să ofer o serie de opțiuni secretarului apărării și președintelui și, deci, asta fac", a declarat Paul Nakasone.
Acesta a subliniat că se așteaptă ca hackerii ruși să lovească din nou SUA.
„Rămânem vigilenți în fiecare zi. În fiecare zi. Mă gândesc la asta tot timpul. De aceea lucrăm cu o serie de parteneri pentru a ne asigura că prevenim acest lucru, nu numai împotriva Statelor Unite, ci și împotriva aliaților noștri”, a mai declarat directorul Agenției Naționale de Securitate.
Atac cibernetic în SUA
Aproximativ 200 de companii şi business-uri americane au fost afectate în urma unui atac cyber „colosal” şi, în acelaşi timp, „neobişnuit de sofisticat”, de tip ransomware. Specialiştii americani în securitate IT cred că în spatele acestui atac s-ar afla gruparea de hackeri ruşi REvil, scrie Reuters.