Grupul de hackeri Anonymous susține că are dovezi care ar incrimina familia regală britanică în legătură cu moartea Prințesei Diana. Nu ar fi fost un accident, ci o crimă.
Celebrul grup de hackeri pretinde că ar fi intrat în posesia unor documente care ar pulveriza versiunea oficială a morții Lady Diana, produsă pe 31 august 1997 în tunelul Alma din Paris în urma unui cumplit accident rutier, scrie Francesca Rossi pe ziarul italian Il Giornale.
Ipoteza unui asasinat nu este nouă. De 23 de ani, jurnaliștii, experții și scriitorii au întors pe toate fețele moartea prematură a prințesei de Wales și a logodnicului ei, miliardarul egiptean Dodi al-Fayed.
Au fost scrise mii de articole, zeci de cărți, ay fost filmate documentare de televiziune și s-au înaintat tot felul de teorii, inclusiv cu privire la implicarea familiei regale în accidentului din tunelul parizian.
Conform unora dintre cele mai aiuritoare teorii ale conspirației, printesa ar fi fost ucisă pentru că era însărcinată cu Dodi al-Fayed, iar pentru familia regală britanică ar fi fost de neconceput ca prințul William, viitorul rege al Angliei, să aibă un frate-jumătate musulman. Ca urmare, temându-se de scandal, familia regală ar fi comandat eliminarea prințesei.
Această fantasmagorică teorie nu a putut fi niciodată dovedită. Dimpotrivă, ancheta oficială a stabilit că a fost vorba de un accident și că prințesa nu era însărcinată în momentul morții.
Acum, însă, grupul Anonymous prezintă o variantă ușor diferită. Familia regală ar fi fost implicată, dar motivul nu ar fi fost relația cu Dodi al-Fayed, ci niște înregistrări audio pe care mama lui William și Harry le-ar fi făcut cu puțin timp înainte de a muri. E vorba de o mărturie teribilă. Prințesa ar fi vorbit despre o presupusă agresiune sexuală suferită de un angajat al Palatului Buckingham.
Viollul ar fi avut loc chiar la Palatul Regal și, din cîte se pare, agresorul ar fi o persoană foarte apropiată de prințul Charles. Mai precis, un angajat care încă ar mai lucra pentru moștenitorul tronului și în zilele noastre.
Lady Diana ar fi vrut să dezvăluie această poveste, dar familia regală, înspăimântată de consecințe, nu i-ar fi permis. Acuzațiile sunt foarte grave. Există, totuși, două mari semne de întrebare. În primul rând, dacă documentele pe care le au sunt într-adevăr zdrobitoare, ce îi împiedică pe hackeri să le dea publicității? În al doilea rând, e foarte puțin probabil ca familia regală să fi complotat pentru uciderea prințesei ca să ascundă fapta unui angajat, asumându-și riscuri uriașe.