Alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie sunt ținta principală a hackerilor chinezi și ruși. Microsoft a detectat deja atacuri cibernetice care vizează persoane ce au legătură cu pregătirea alegerilor. Iată ce scrie Le Point!
"Microsoft a dezvăluit că în ultimele săptămâni a detectat atacuri cibernetice care vizează persoane ce au legătură cu pregătirea alegerilor americane din 3 noiembrie.
Alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie sunt vizate de hackeri. Joi, 10 septembrie, gigantul informatic Microsoft a dezvăluit că a detectat în ultimele săptămâni atacuri cibernetice din Rusia și China, vizând persoane și organizații legate de pregătirea evenimentului politic. Aceste atacuri au vizat personalul campaniei electorale pentru președintele Donald Trump și rivalul său democrat Joe Biden, a declarat vicepreședintele Microsoft pentru securitate, Tom Burt, într-o postare pe blog.
Grupul a precizat că 200 de astfel de atacuri erau legate de grupuri de hackeri ruși, cum ar fi Strontium, deja indicat de Microsoft în trecut. Atacurile au vizat în special consultanți, care lucrează atât pentru democrați, cât și pentru republicani, dar și pentru organizațiile naționale ale celor două partide, precum și pentru anumite partide politice din Marea Britanie.
Încercările nereușite de piratare din China au vizat direct personalităţi politice precum candidatul democrat Joe Biden și o figură "asociată anterior" cu administrația Trump, potrivit Microsoft. Astfel, un grup numit Zirconium ar fi operat de aproape 150 de ori între martie și septembrie 2020. "În ultimele săptămâni, Microsoft a detectat atacuri cibernetice care vizează persoane și organizații implicate în următoarele alegeri prezidențiale, inclusiv atacuri nereușite împotriva persoanelor asociate atât cu campania lui Trump, cât și cu cea a lui Biden", a declarat Tom Burt.
Totodată, grupul menționează şi incursiuni venite din Iran, care au atacat conturile individuale ale unor persoane din jurul campaniei lui Donald Trump. "Ceea ce am detectat amintește de tipurile anterioare de atacuri care vizează nu numai candidații și personalul campaniei, ci și pe cei pe care îi consultă cu privire la problemele cheie", notează Microsoft. Pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale din Statele Unite, Facebook și Twitter își intensifică eforturile pentru a-și proteja platformele de campaniile de manipulare și dezinformare, în special străine, și pentru a evita repetarea scandalurilor de la scrutinul din 2016", scrie Le Point.
Traducerea: Rador