Hackeri romani au dat lovitura in Noua Zeelanda

Hackeri romani au dat lovitura in Noua Zeelanda

Un grup de hackeri romani au atacat Trade Me, cel mai important site de licitatii online din Noua Zeelanda, informeza Scoop.co.nz.

Grupul de monitorizare  internet,  Scam Busters,  a lansat, ieri, un apel urgent catre site-ul de licitatii Trade Me, pentru ca acesta sa isi imbunatateasca procedurile de securitate.

"Un grup de infractori profesionisti din Romania a vizat site-ul, iar aceste escrocherii, din ce in ce mai sofisticate, ingrijoreaza grupul. Acesti baieti se pricep, sunt infractori care se specializeaza in escrocherii referitoare la licitatii online", a declarat purtatorul de cuvant Alf West.

Incepand de anul trecut, hackerii au trimis mii de email-uri virusate, care au condus la jefuirea conturilor unor utilizatori foarte importanti, insa acum aceste actiuni au atins proportii serioase, iar conturi noi sunt compromise zilnic, a adaugat West.

Peter Anderson, reprezentant al Scam Busters, a studiat conturile si licitatiile atacate de hackeri si a descoperit ca 526 de conturi de utilizatori Trade Me au fost tinta hackerilor, in utimele douasprezece luni.

Escrocii au folosit aceste conturi si multe altele noi pentru a realiza mai mult de 1.850 de licitatii frauduloase. "Au oferit mai mult de 94.000 de obiecte individuale spre vanzare, dintre care niciunul nu este real. Priceperea din ce in ce mai mare a acestor hackeri este o problema serioasa", a spus Andersen

Licitatiile acestora pentru obiecte de valoare, precum laptopuri sau telefoane mobile, includ aproape mereu o adresa de email. Trebuie sa demonstram ca acestia nu conduc nicio licitatie, de fapt. Ei folosesc Trade Me pentru a obtine contact pe email cu potentiale victime", a adaugat West.

Oficiali ai grupului Scam Busters au declarat ca propriul sistem al Trade Me ii ajuta pe acestia sa isi duca planurile la bun sfarsit.

"Odata ce un cont a fost spart de hackeri, acestia au acces la informatii ale acelui utilizator din ultimele 45 de zile, inclusiv adresele de email ale celor carora le-a vandut obiecte. Se pare ca romanii folosesc aceste informatii pentru a-si crea o baza de date a conturilor valide de pe Trade Me. Aceasta inseamna alte emailuri virusate, alte conturi sparte si alte licitatii frauduloase", a adaugat West.

Ne puteți urmări și pe Google News