Gwyneth Paltrow doarme cu scotch pe buze. Motivul pentru care apelează la un gest bizar

Gwyneth Paltrow doarme cu scotch pe buze. Motivul pentru care apelează la un gest bizar

Gwyneth Paltrow, laureată a premiului Oscar pentru „Cea mai bună actriță” în 1999, Gwyneth Paltro, doarme cu bandă adezivă pe buze.  Tendința adoptată de ea a devenit virală în mediul online. Specialiștii din medicină nu sunt de acord cu această practică.

Gwyneth Paltrow doarme cu bandă adezivă pe buze.  Tendința adoptată de ea a devenit virală în mediul online. Specialiștii din medicină nu sunt de acord cu această practică.

Actrița susține că această metodă are o mulțime de beneficii pentru sănătate, însă specialiștii susțin contrariul.

Trendul internațional este susținut de Gwyneth, iar actrița susține că acest obicei i-a aparținut inclusiv Juliei Bradbury, fosta prezentatoare a Countryfile.

Trendul folosit și de Gwyneth Paltrow e periculos

Potrivit fundației Kent Community Health NHS, respirația pe nas are beneficii multiple pentru sănătate. Printre acestea, specialiștii susțin că nasul ajută la filtrarea prafului, polenului și al altor materii din aerul pe care îl respiră.

Sursa: Arhiva EVZ

Expertul în fiziologia căilor respiratorii superioare, Dr. Michael Fitzpatrick, susține că respirația nazală are efecte pozitive, dar a sugerat că folosirea scotchului peste buze în efortul de a încuraja respirația doar pe nas poate să fie problematică, scrie doctorulzilei.ro.

În ciuda atenționărilor făcute de specialiștii din domeniul sănătății, trendul a devenit viral pe TikTok. Experții atrag atenția cu privire la folosirea scotchului pe gură. Aceștia susțin că acest trend ar putea provoca mai mult rău decât bine.

Experții sunt împotrivă

Specialiștii susțin că lipirea buzelor cu bandă adezivă sau scotch nu este benefică pentru sănătate. Oamenii au tendința să respire pe gură doar atunci când nasul este parțial sau complet obstrucționat. Astfel, respirația pe nas este unul cât se poate de natural, potrivit catine.ro.

Somnul este esențial atunci când vorbim despre buna funcționare a organismului. El este vital atât pentru fizic, cât și pentru psihic. Odihna este necesară pentru a ne menține întreg organismul sănătos. Având în vedere importanța sa, mulți se întreabă câte ore este necesar să dormi pe noapte.

Tendința corpului uman este să se adapteze soarelui, ceea ce înseamnă că noaptea doarme și se trezește la primele ore ale dimineții. Orice persoană știe că, pentru a odihni atât trupul cât și mintea, sunt necesare opt ore de somn. Un expert a demonstrat că această regulă este un mit.

Profesorului Russell Foster de la Universitatea Oxford, specializat în neuroștiința circadiană, susține că cele opt ore de somn necesare, despre care cu toții știm, nu reprezintă decât cantitatea medie. El, alături de Fundația Națională a Somnului (National Sleep Foundation), ne recomandă să dormi între șase și zece ore.

Fiecare individ în parte are nevoi diferite. Somnul trebuie calculat în funcție de fiecare persoană și obiceiurile acesteia. Astfel, regula celor opt ore de somn pentru unii poate fi prea mult, iar pentru alții prea puțin.