“În această perioadă dificilă pentru noi toţi, Guvernul Florin Cîţu este preocupat de diminuarea efectelor nefaste ale pandemiei în rândul persoanelor vulnerabile. Mii de români sunt în risc major din acest punct de vedere, iar un număr însemnat de persoane cu nevoi speciale nu au beneficiat până acum de susţinere din partea statului.

Pentru a veni concret în sprijinul acestora, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a demarat o campanie naţională destinată românilor cu probleme sociale şi materiale, atât prin ajutoare directe, cât şi prin acţiuni de susţinere în vederea obţinerii de locuri de muncă.

Deciziile adoptate de guvernanţi vizează susţinerea persoanelor vârstnice de peste 65 de ani care nu beneficiază de pensie sau alte venituri, prin acordarea de ajutoare sociale.

De asemenea, vor fi diversificate toate formele de servicii sociale minime obligatorii dedicate seniorilor noştri cu dificultăţi, deoarece riscul de sărăcie şi excluziune socială este major pentru această categorie a populaţiei”, a transmis astăzi deputata PNL Cristina Burciu. 

Pentru românii apţi de muncă din familiile care primesc ajutor social, Guvernul a hotărât prelungirea acordării acestor drepturi cu încă şase luni după ce ei se angajează, fapt ce stimulează în aceeaşi măsură şi angajatorii, având ca efect crearea de noi locuri de muncă, mai evidențiază Cristina Burciu. 

“Beneficiarii de venit minim garantat sunt la rândul lor sprijiniţi pentru a se integra pe piaţa muncii, prin acordarea de bonificaţii pentru acoperirea cheltuielilor de transport, în cazul în care participă la cursuri de formare profesională.

Nu în ultimul rând, Ministerul Muncii a încheiat un protocol cu Ministerul Educaţiei privind extinderea programul „A doua şansă”, prin care va creşte numărul angajaţilor din segmentul populaţiei vulnerabile. Îmbunătăţind accesul la educaţie, românii cu probleme vor avea şanse sporite de a se califica în meserii cerute în prezent pe piaţa forţei de muncă, precum şi a se angaja mai uşor”, a afirmat deputata liberala. 

Cristina Burciu și-a mai exprimat aprecierea față de “determinarea Guvernului Cîţu de a regândi şi repoziţiona sistemul social în timp real, cât mai urgent posibil, categoriile defavorizate ale populaţiei fiind în centrul preocupărilor noastre în această perioadă de criză”.