Guvernul condus de premierul Viktor Orban a adoptat un set de proiecte de lege care atacă promotorii migrației „ilegale” prin impunerea unei noi cote de impozitare. Un purtător de cuvânt numește pachetul legislativ Legile „Stop Soros”.
Ungaria ia noi măsuri în lupta cu miliardarul George Soros. În baza noilor reglementări, așa-zișii „promotori ai imigrației ilegale” vor putea fi mai ușor supravegheați de autorități, fiind obligați să își pună datele la dispoziția acestora. Mai mult, cei vizați prin proiect vor plăti un impozit de 25% pe donațiile primite din afara Ungariei. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul ungar de interne, Sandor Pinter, potrivit agenției MTI, citată de Agerpres.
Activitățile celor care „organizează imigrația” ar putea fi restrânse, anunță ministrul ungar. Legea vizează „îndeplinirea cerințelor” reieșite din „consultarea națională lansată de guvern”.
Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului a numit pachetul legislativ „Stop Soros”.
Același purtător de cuvânt anunța săptămâna trecută că locuitorii Ungariei au respins unanim așa-zisul „plan Soros” de relocare a migranților pe teritoriul Uniunii Europene. Kovacs se referă la cotele obligatorii decise în instituțiile europene.
Purtătorul de cuvânt a citat rezultatele finale ale „Consultării Naționale”, pe care a numit-o cel mai de succes sondaj național efectuat în timpul mandatului premierului Viktor Orban.
George Soros, miliardar și filantrop american originar din Ungaria, finanțează ONG-uri care apără drepturile omului pe întreg mapamondul. Investitorul în vârstă de 87 de ani este principalul inamic al lui Orban, care s-a folosit de poziția sa pentru a ataca, printre altele, organizațiile neguvernamentale, pe care le acuza de intervenție în politica maghiară în favoarea lui Soros.