Guvernul s-a RĂZGÂNDIT. Câți kilometri de AUTOSTRADĂ vom avea în 2019

Guvernul s-a RĂZGÂNDIT. Câți kilometri de AUTOSTRADĂ vom avea în 2019

Ministrul Transporturilor, Rovana Plumb, a declarat, la dezbaterea proiectului de buget pentru 2019, că cei 180 de kilometri despre care a făcut referire reprezintă o estimare și nu o promisiune.

„Toate acele estimări pe care le-am făcut şi care conduc la suma de 180 de kilometri pentru anul acesta vreau să fac precizarea că sunt o estimare. Nu a fost o promisiune şi nu este o promisiune, este o estimare pe baza datelor pe care le avem de la CNAIR. Astăzi trebuia să avem o întâlnire cu constructorii, dar am amânat-o pentru joi, pentru a fi în faţa dvs. Important este că nu vom sta aşa şi nu vom urmări lucrările din birou. Din punctul meu de vedere, întâlnirea cu constructorii, care este o repetiţie pentru mine - am mai avut una în trecut, cred că în cursul lunii septembrie - îi chemăm din nou, dar de data aceasta nu vor veni numai constructorii de la autostrăzi, vor veni şi cei aferenţi drumurilor naţionale, cât şi diriginţii de şantier exact pentru tronsoanele pentru care s-a făcut o estimare de finalizare în anul 2019”, a spus Rovana Plumb. 

Şeful interimar de la Transporturi a precizat că va exista o altă abordare în privinţa monitorizării lucrărilor ce se vor efectua pe aceste tronsoane. 

„Veţi vedea că vom veni cu o altă abordare cu privire la modul de monitorizare a lucrărilor care trebuie să se efectueze pe aceste tronsoane, pentru că avem nevoie de aceste autostrăzi. Voi face o paranteză aici. Gândiţi-vă că numai în ceea ce priveşte fondurile europene pe infrastructură avem contracte de 5,9 miliarde de euro semnate, aşa că nu trebuie să urmărim decât partea de implementare, iar acolo unde va fi nevoie de vreo modificare legislativă, împreună cu dvs., sunt convinsă că vom găsi soluţii”, a subliniat ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rovana Plumb a declarat luni, la dezbaterile din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului asupra proiectului de buget al MT pentru 2019, că în acest an vor putea fi daţi în trafic 180 de kilometri de autostradă. 

„Pentru anul 2019, vom putea să dăm în trafic în ceea ce priveşte autostrăzile 180 de kilometri. Până în momentul de faţă în România avem 807 kilometri de autostradă în trafic. Deci, pentru 2019 am prognozat următoarele autostrăzi care pot fi finalizate ca şi tronsoane: Lugoj-Deva, loturile 3 şi 4 - 43 de km, o secţiune de încă 4 kilometri, Autostrada Sebeş - Turda, loturile 1 şi 2 - 41 km, Ogra - Câmpia Turzii, între Iernut şi Cheţani - 17,9 km, un alt lot între Cheţani şi Câmpia Turzii, de 15,69 de km, Suplacu de Barcău - Biharia - Borş, care-i componentă a Autostrăzii Transilvania - 5,35 km”, a spus ministrul Plumb. 

Propunerea de buget pentru Ministerul Transporturilor se ridică, în 2019, la 13,13 miliarde de lei, în creştere cu 74,4% faţă de execuţia preliminată pentru 2018, care a fost de 7,53 miliarde de lei. 

La capitolul bunuri şi servicii este prevăzută o creştere de aproape 45%, la 11,471 milioane de lei, în timp ce cheltuielile de personal se majorează cu 10,74%, ajungând la 42 de milioane de lei, informează Agerpres.