Gustul natural al cireșelor într-un sorbet fără zahăr. Un desert răcoritor și savuros

Sursa: dreamstime.com

Sorbetul de cireșe fără zahăr este o delicioasă alternativă light la înghețata de cireșe, fiind preparat fără adăugarea de grăsimi sau zahăr. Iată o rețetă simplă pas cu pas pentru a te bucura de acest desert răcoritor.

Ingrediente

  • 700 de grame de cireșe roșii, cât mai bine coapte, cântărite fără sâmburi
  • 100 de grame de miere/sirop de agave/sirop de arțar
  • zeama de la o lămâie
  • opțional: 50 ml. de lichior Amaretto Disaronno sau un lichior de cireșe/vișinată
  • opțional: cireșe proaspete și fulgi de migdale ușor prăjiți, pentru servire.

Mod de preparare

Dacă dorim să obținem un sorbet de cireșe cât mai gustos și cu o culoare frumoasă, recomandăm să folosim cireșe cât mai coapte, chiar negre. După ce le spălăm cu apă rece, le scurgem bine și le curățăm de sâmburi, putem cântări cantitatea necesară pentru rețetă.

Sorbetul de cireșe pe care îl pregătim are o compoziție extrem de simplă. Vom utiliza un blender puternic pentru a combina cireșele proaspete, curățate de sâmburi și stropite cu zeama de lămâie pentru a preveni oxidarea, împreună cu îndulcitorul pe care îl alegem. Se poate folosi sirop de agave, miere sau sirop de arțar.

Amestecăm totul în blender până când cireșele și coaja lor devin foarte fin mărunțite, obținând astfel o culoare mai intensă. Apoi, punem la frigider compoziția de sorbet de cireșe pentru a se răci complet.

Pentru a obține cel mai bun rezultat, e recomandat să congelați acest sorbet de cireșe folosind un aparat casnic de înghețată. Majoritatea aparatelor de înghețată necesită ca vasul din dotare să fie preînghețat timp de cel puțin 12 ore în congelator. Asigurați-vă că ați pregătit vasul în avans, astfel încât să fie complet înghețat înainte de a turna compoziția de sorbet de cireșe bine răcită în aparat.

Sorbetul de cireșe va fi gata în aproximativ 20-30 de minute în aparatul de înghețată. Dacă doriți să-l serviți imediat, nu este necesar să adăugați alcool, puteți doar să-l porționați în cupe. Spre deosebire de înghețată, sorbetul nu conține grăsimi. Dacă doriți să-l păstrați în congelator pentru mai târziu, adăugarea de alcool este recomandată pentru a evita formarea de cristale de gheață.

Se mai amestecă totul pentru un minut, astfel încât lichiorul să se amestece bine cu sorbetul de cireșe, apoi l-am oprit. Textura finală a sorbetului de cireșe depinde de cât de rece era compoziția în momentul în care a fost adăugată în aparatul de înghețată.

Puneți compoziția de sorbet de cireșe răcită într-o caserolă cu capac și introduceți-o în congelator. La fiecare 30 de minute, amestecați energic cu o furculiță pentru a împiedica formarea de cristale de gheață mari. Continuați să amestecați în mod regulat până când sorbetul are o consistență suficient de fermă.

La acest punct, puteți decide dacă doriți să adăugați lichiorul sau să-l lăsați fără. Dacă alegeți să adăugați lichiorul, amestecați bine pentru a-l integra în sorbet. Păstrați sorbetul în congelator până în momentul servirii, dar rețineți că fără adăugarea de lichior, textura se va transforma într-un bloc de gheață. Cu toate acestea, puteți restabili o textură plăcută. Înainte de a-l servi, spargeți bucățile congelate și puneți-le într-un blender puternic. Veți obține din nou o textură fină și omogenă, potrivit lauralaurentiu.ro.