Gușă a precizat că lămuririle erau necesare, însă planul pus la cale de „Dady Dragnea, Vâlvoc și al oamenilor săi” va merge mai departe.

„Când ești implicat în numele statului român, cum e Eduard Hellvig, directorul SRI, evident că nu ai ce face și trebuie să te pui cu nebunii și proștii. Sintagma "trebuie să fii rupt de realitatea", pe care a folosit-o Hellvig în declarația sa oficială de presă, nu este lipsită de sens. Noi am spus tot timpul că băieții ăștia, cu Dragnea in frunte, sunt în una din cele doua categorii," a declarat Gușă.

„Noi am vorbit încă din iunie de un plan pentru acestă vară, în care armata asta a lui Dragnea, cu mass-media obediente, o să încerce să-l demonizeze pe Iohannis, să decredibilizeze instituții ale statului precum SRI, cu țintă clară la directorul civil, să adune fel de fel de parlamentari din alte partide pentru a avea o majoritate funcțională în septembrie, în eventualitatea unei încercări de suspendare a președintelui Iohannis. Ei bine, am avut dreptate, asistăm la o telenovelă nebunească, aflată în  desfășurare. Sigur că zâmbim toți la bancurile și glumele legate de așa-zisa tentativă de asasinare a lui Daddy Dragnea, dar povestea asta halucinantă ridică o problemă extrem de gravă pentru că Dragnea este liderul unei majorități parlamentare" a mai spus consultantul politic

„Practic, prin toată această diversiune pe care au pus-o la cale, riscând din punct de vedere al legălității, are implicații foarte puternice pentru publicul lor, pentru că au avut o narațiune care este coerentă cu ceea ce au acuzat ei că s-a întâmplat în fostul stat paralel, din care a făcut parte și Liviu Dragnea, care a fost coordonat de către tovarășii săi politici, respectiv de bărbierit porcul, George Maior și Florian Coldea. Ultimul este acum în tabăra lui Dragnea, iar genul ăsta de detalii flamboaiante, acuzatoare la adresa instituțiilor, îi sunt la îndemână, pentru că este depozitarul foarte multor informații din acest segment", a subliniat Cozmin Gușă la Realitatea TV.  

Consultamtul politic a ținut să precizeze faptul că protocolul, care a fost demonizat de PSD, este un demers nu numai firesc dar chiar și necesar:

„Până la urmă, ce ne-au spus oamenii lui Dragnea, inclusiv Vâlcov? Am aflat că a existat un protocol secret prin care SRI se angaja să ofere sprijin în acțiuni ce țin de securitate națională sau terorism. Păi cum altfel, eu unul aș fi neliniștit dacă SRI nu s-ar implica în astfel de acțiuni. Atunci, în decembrie 2016, după informațiile mele, cel care a propus protocolul între instituții a fost chiar prim-adjunctul Florian Coldea, trecut între timp în tabăra lui Daddy Dragnea. 

Repet, este datoria SRI să facă asta și m-aș bucura să o facă mult mai apăsat, pentru că în foarte multe locuri, din cauza acestei guvernări habotnice, suntem practic victimă a acestui gen de acțiuni. Tocmai ce am văzut ilegitimitatea clară a acțunilor unui consilier al premierului, Darius Vâlcov, condamnat penal pentru luare și dare de mită, care negocia cu diverse corporații multinaționale interesul României din perspectiva unui om care primea bani ca mită prin cimitire. Vă dați seama unde am ajuns?" a mai declarat Gușă.