Evenimentul Zilei > Horoscop > Grupul de la Visegrad obiectează. Pierderi enorme pentru creatori. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Grupul de la Visegrad obiectează. Pierderi enorme pentru creatori. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Grupul de la Visegrad obiectează. Pierderi enorme pentru creatori. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Astăzi dai dovadă de un umor sănătos şi de o bună dispoziţie care te fac un companoin plăcut în anturaj. Acordă-ţi, totuşi, nişte pauze, menajează-te şi încercă să te odihneşti mai mult.

 

10 noiembrie

 

Grupul de la Visegrad obiectează. Pierderi enorme pentru creatori. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 10 noiembrie s-au născut Fridrich Schiller, Sir Richard Burton, Ennio Morricone, Roy Scheider, Dan Cristea, Ovidiu Genaru.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Olimp, Rodion, Sosipatru, Erast, Terțiu, Cvart și Orest. Nimic în ”Kalendar”.

După o săptămână în care nu am dormit noaptea fiind alături de rudele și prietenii mei americani în marea aventură și spectacol al alegerilor prezidențiale, iată, revenim la obiceiurile noastre europene. Două informații interesante din curierul de Bruxelles.

Grupul de la Visegrad obiectează și dorește să se facă diferența între conținutul ilegal și cel periculos în corpul legii referitoare la serviciile digitale. Cele patru țări membre ale grupului, Cehia, Polonia, Ungaria și Slovacia afirmă că legea este necesară, dar Europa trebuie să evite cenzura și orice altă formă de încălcare a dreptului la liberă exprimare. Unul dintre subiectele cele mai urgente pare să fie suprimarea conținuturilor ilegale și periculoase de pe platformele sociale. Cehii sunt destul de prudenți față de impunerea unor noi obligații pentru serviciile digitale. Ei cer un cadru juridic clar referitor la serviciile digitale și posibilitatea de a suprima rapid conținuturile ilegale.

În ce o privește, Slovacia pledează pentru menținerea principiului responsabilității limitate și pentru interzicerea obligației de supraveghere generală.

În Polonia, ONG-urile care se ocupă de respectarea vieții private  urmăresc cu multă atenție pregătirea legislației. Ele recomandă ca platformele de internet să nu fie tratate drept furnizori de găzduire, deoarece modelul lor comercial s-a schimbat. Dar recunosc și faptul că modelul autoreglementării a eșuat și sugerează ca platformele să rămână în continuare responsabile pentru conținuturile contrafăcute.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE