Grupul Accor, suspect în cazul Dominique Strauss-Kahn

Presa franceză lansează ipoteza complicităţii lanţului hotelier la un complot împotriva fostului director FMI.

Apropiaţii fostului şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, lansează o nouă teorie legată de arestarea politicianului, acuzat de agresiune sexuală. Deputatul socialist François Loncle a evocat, duminică, ipoteza unor conexiuni între grupul Accor, care deţine hotelul Sofitel, unde DSK ar fi abuzat-o pe cameristă, şi unele cercuri politice de la Paris.

Ideea unui complot revine mai mult ca oricând, după ce politicianul socialist a fost eliberat din arest la domiciliu, iar declaraţiile cameristei par cusute cu aţă albă. Presa franceză încearcă în aceste zile să afle ce rol a jucat celebrul grup Accor în "cazul DSK" . "Nu este clar totul în comportamentul şefilor de la Sofitel şi ai grupului Accor", a declarat François Loncle, pentru postul de radio France Info. "Cred că este ceva ce s-a întâmplat între Paris şi New York", a continuat acesta.

Deputatul francez spune că aşteaptă răspunsuri legate de persoanele de la Paris cărora le-au telefonat cei de la Sofitel, dar şi la ce oră au avut loc aceste convorbiri în noaptea anterioară arestării lui DSK.

Sarkozy ar fi fost prevenit

Colegii săi de partid cred că există posibile "legături" politice în acest caz, fiind vorba de un "atentat" împotriva politicianului, scrie ziarul "Le Figaro". O altă apropiată a fostului director al FMI, Michele Sabban, susţine că "s-a dorit decapitarea FMI, dar şi a candidatului la alegerile primare socialiste".

Pe scurt, socialista susţine că a fost vorba de "un atentat politic". Grupul hotelier Accor a negat însă orice intervenţie a liderilor săi în acest dosar controversat.

Palatul Elysée a fost prevenit în legătură cu arestarea lui DSK în noaptea de 14 spre 15 mai, de către un membru al grupului Accor, a informat şi agenţia France Press. Directorul cu securitatea al Accor ar fi sunat la Elysée, unde ar fi vorbit cu prietenul său, Ange Mancini, fost poliţist, actualmente coordonator naţional al serviciilor de informaţii la preşedinţia franceză. După ce a primit acest apel, Mancini l-a informat imediat pe şeful de cabinet al preşedintelui Nicolas Sarkozy, Christian Fremont. Palatul Elysée şi Ministerul de Interne nu au dorit să comenteze aceste informaţii. CITIŢI ŞI:

  • Dosarul Strauss-Kahn îşi trăieşte ultimele zile
  • DSK o dă în judecată pe scriitoarea Tristane Banon, pentru calomnie
  • Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn ar putea fi deportată
  • Mărire după decădere: Dominique Strauss-Kahn se reinventează politic
  • Dominique Strauss Kahn ar putea reveni în politică
  • Răsturnare de situație în procesul lui Strauss-Kahn
  • Un nou proces pentru DSK? O tânără vrea să-l dea în judecată în Franţa
  • Strauss-Kahn a fost eliberat. Camerista s-ar fi prostituat în hotel | VIDEO