Evenimentul Zilei > Justitie > Grupare de escroci specializată în ţepe prin metoda „Acoperişul”, destructurată la Galaţi
Grupare de escroci specializată în ţepe prin metoda „Acoperişul”, destructurată la Galaţi

Grupare de escroci specializată în ţepe prin metoda „Acoperişul”, destructurată la Galaţi

O nouă metodă de şantaj şi înşelăciune aplicată cu succes de o bandă de romi din judeţele Mureş şi Cluj în mai multe localităţi din judeţele Galați, Constanța, Ilfov, Călărași, Tulcea, dar şi în Bucureşti, le-a dat ceva bătăi de cap procurorilor DIICOT şi poliţiştilor din Galaţi.

Nu mai puţin de 12 percheziţii imobiliare au efectuat, marţi, oamenii legii pentru destructurarea grupării care opera după tipicul metodei cunoscute sub denumirea de „Acoperişul”.

După ce s-au dat pe parcursul anului 2017 drept constructori specializaţi în operaţiuni de reparație, înlocuire sau construire a acoperișului, membrii clanului au început să primească telefoane de la cei interesaţi de serviciile lor. Erau stabilite întâlniri şi începeau negocierile pentru plată. După începerea lucrărilor, atunci când se aduceau materiale de construcții la locuințele victimelor, escrocii solicitau plata unor sume considerabil mai mari decât cele convenite inițial, cu titlu de tranșe din preț.

Capii grupării, Balazs Gabor, Arghirea Bot George Raimond şi Caluschi Radu, au fost reţinuţi de oamenii legii. Prejudiciul cauzat s-a ridicat la peste 119.460 lei şi 21.650 euro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.