O femeie în vârstă de 34 de ani este al 13-lea caz de infectare cu noul virus gripal. Pacienta este soţia ultimului subiect internat în Institutul "Matei Balş" din Capitală, care a venit din Canada în data de 10 iunie. De asemenea, virusul a fost depistat şi la o fetiţă, care s-a întors recent din Statele Unite ale Americii.

Copilul a fost internat, împreună cu străbunica, în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Timişoara. Femeia a fost depistată pozitiv în urma testelor de laborator. Ieri, Institutul Cantacuzino confirmase că soţul său în vârstă de 37 de ani, care a venit în 10 iunie din Canada, este infectat cu gripă AH1N1.

În urma anchetei epidemiologice au fost identificaţi patru contacţi din mediul familial. În prezent, toţi cei patru pacienţi depistaţi pozitiv în ultima săptămână se află în spital, sub tratament antiviral şi supraveghere medicală, având o evoluţie favorabilă.

În România sunt înregistrate 13 cazuri de îmbolnăvire cu gripă AH1N1. Dintre acestea, nouă persoane sunt deja externate, fiind vindecate.

Citiţi şi:

Igiena precară va amplifica pandemia în România

Gripa porcină ar putea „exploda” la toamnă

Amintiri despre ravagiile gripei spaniole