Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu RUPE TĂCEREA în scandalul momentului: Există un pact SECRET cu Iohannis?
Grindeanu RUPE TĂCEREA în scandalul momentului: Există un pact SECRET cu Iohannis?

Grindeanu RUPE TĂCEREA în scandalul momentului: Există un pact SECRET cu Iohannis?

Premierul Sorin Grindeanu a făcut lumină în controversa legată de existenţa unui pact ascuns de coabitare între el şi preşedintele Klaus Iohannis. Prim-ministrul a anunţat că are o "colaborare corectă cu Administrația prezidențială pe temele de interes major pentru România" dar nu există un pact de coabitare scris între el şi Klaus Iohannis.

Explicaţiile premierului vin după ce fostul prim-ministru Victor Ponta, semnatarul unui pact de coabitare cu fostul preşedinte Traian Băsescu în anul 2012, a declarat ieri că "şi acum este o coabitare, dar nu mai e treaba mea".

Grindeanu spune că nu există o înţelegere scrisă între el şi Iohannis.

"Un “pact de coabitare” e doar o hârtie. Dacă mai era nevoie, ne-a demonstrat-o, cu vârf și îndesat, experiența unor perioade în care chiar a existat un astfel de pact, între Guvern și Președinție. Existența lui nu a ferit România de scandaluri permanente, primul de care-mi amintesc e cel referitor la persoana care ar trebui să ne reprezinte la Consiliul European. De aceea, nu există și nu va exista niciun pact de coabitare între mine și președintele Iohannis. Nu avem nevoie de hârtii ca să știm ce atribuții constituționale avem și ce trebuie să facă instituțiile pe care le reprezentăm. Asta nu înseamnă că nu voi avea o colaborare corectă cu Administrația prezidențială pe temele de interes major pentru România, așa cum este acum subiectul Europei cu două viteze. Și este normal să fie așa. Pentru că dacă noi, aici, acasă, nu avem un punct de vedere comun, ce pretenții să avem să fim ascultați la Bruxelles?!", a reacţionat pe Facebook premierul Sorin Grindeanu

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: