Evenimentul Zilei > Social > Ce se întâmplă cu Grigore Leșe după accidentul vascular. ”Medicii m-au salvat, revin la emisiuni”
Ce se întâmplă cu Grigore Leșe după accidentul vascular. ”Medicii m-au salvat, revin la emisiuni”

Ce se întâmplă cu Grigore Leșe după accidentul vascular. ”Medicii m-au salvat, revin la emisiuni”

Grigore Leșe, juratul emisiunii ”Vedeta populară”, a anunţat că revine la munca din televiziune dar şi la catedră, spunând că se simte foarte bine după accidentul vascular suferit.

Celebrul cântăreț a povestit despre starea sa actuală de sănătate, despre munca în televiziune, dar și despre cursurile pe care le va preda studenților.

Grigore Leșe, celebrul interpret de muzică tradițională românească, din zona Țării Lăpușului, recunoștea, în urmă cu câteva luni, că programul încărcat i-a deteriorat serios starea de sănătate, ajungând pe patul de spital: ”M-am ostenit tare mult, anul trecut și, în luna decembrie, am suferit un accident vascular. Am ajuns la Spitalul de Urgență din Floreasca, medicii de acolo m-au salvat!”, spune artistul.

După nouă luni Grigore Leșe face anunţul mult aşteptat de fanii săi

Artistul este pregătit să revină pe micul ecran, la cele două emisiuni tv, la catedră, ca profesor de muzică, dar și pe scenă, în concertele din țară, unde mii de spectatori se strâng ciorchine, ca să-i asculte doinele: ”Cu sănătatea sunt foarte bine, acum, la nouă luni de la accidentul vascular. Revin la tv, pe scenă și la catedră.

Se va face emisiunea ”Vedeta populară”, la TVR 1, și în acest sezon, cred că din octombrie, rămân juratul emisiunii, ca până acum. Iar la sfârșitul lunii septembrie, voi filma și pentru emisiunea mea, de la TVR 3. Voi avea interviuri interesante, cu oameni valoroși. Mă întorc și la catedră, ca profesor, voi preda pentru studenți un curs de etnomuzicologie. Dar, mă pregătesc și pentru cele două mari spectacole, din Cluj și din Câmpulung”, ne-a declarat, cu o mare poftă de viață, celebrul Grigore Leșe.

Marele artist Grigore Leșe a fost salutat de fani și în timp ce se afla, la cumpărături, într-un complex comercial din cartierul bucureștean Titan. Purta o combinație între elegant și etno, care îi conferă, de departe, un stil autentic, propriu:

Când mă îmbrac în haine țărănești, mă simt ca un împărat

”Îmi place să port veste din lână, țin de cald, mă simt confortabil, dar și pălării, am o adevărată colecție, din zona mea natală, îmi plac cele negre. Așa ies și la cumpărături, așa prezint și pe micul ecran, păstrez oarecum același stil”, a mai povestit Grigore Leșe.

Grigore Leșe a declarat că renunță la hainele populare, chiar dacă locuiește la București: ”Hainele mele combină elemente de design românesc cu piese de colecție etnografice sau urbane. Când mă îmbrac în haine țărănești, mă simt ca un împărat. Mă încarc cu energia strămoșilor mei. Pe om, după vorbă îl cinstești, și după haine îl primești. Cămeșa tradițională nu este un simplu veștmânt. Hainele țărănești învăluie și dezvăluie. Însemnele de pe ea destăinuie viața. Romburile reprezintă zeități. Am cămeși povestitoare din aproape toate comunitățile din România. De purtat, le port pe cele care se potrivesc cu sufletul meu. Atunci când mă îmbrac în haine țărănești, o fac pentru a-mi aduce aminte de strămoși”, relatează impact.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: