Evenimentul Zilei > Actualitate > Spitalul Grigore Alexandrescu poate pierde 75 de milioane de euro, după mișcarea făcută de Clotilde Armand
Spitalul Grigore Alexandrescu poate pierde 75 de milioane de euro, după mișcarea făcută de Clotilde Armand

Spitalul Grigore Alexandrescu poate pierde 75 de milioane de euro, după mișcarea făcută de Clotilde Armand

Un proiect ce vizează Spitalul Grigore Alexandrescu ar putea să fie ratat, după o mutare făcută de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Spitalul Grigore Alexandrescu ar putea să rateze 75 de milioane de euro, din cauza primarului Clotilde Armand. Spitalul a fost transferat către Primăria Generală a Capitalei după o decizie luată de Armand. Primarul de la Sectorul 1 a mai vizat alte trei spitale cu o mutare identică. Este vorba despre Spitalul de Urgență, Spitalul de Arși și Spitalul de Oftalmologie.

Spitalul de copii Grigore Alexandrescu ar fi grav afectat de această decizie luată de Clotilde Armand. Pentru că pierde astfel o finanțare de 75 de milioane de euro, conform Antena 3.

Grigore Alexandrescu, bulversat de mișcarea făcută de Clotilde Armand

Spitalul ar urma să beneficieze de această investiție masivă din partea Băncii Mondiale. Iar banii ar fi destinați pentru construcţia unei noi secţii în cadrul spitalului, destinată copiilor arşi. Însă, trebuie îndeplinite mai multe condiţii. O clădire veche trebuie demolată, pentru ca, pe locul său, să fie ridicată noua construcţie. În acest sens, există deja avizele necesare, conform sursei citate.

Construcţia efectivă trebuie demarată urgent, în următoarele săptămâni. Altfel, banii de la Banca Mondială nu mai sunt virați. S-a mai vorbit despre acest proiect și cu câțiva ani în urmă. Ar fi trebuit demarat după tragedia din 2015, de la Colectiv. Dar a suferit două amânări.

Până în momentul în care Spitalul Grigore Alexandrescu a fost transferat la Primăria Generală, totul depindea de Clotilde Armand. Conform unei anchete, spitalul nu ar mai putea fi privatizat, dacă primește bani de la Banca Mondială.

Nicușor Dan a răspuns după ce a primit cadoul

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a spus că va lua în administrare spitalele pasate de Clotilde Armand. „Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală. Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei”. A afirmat la mijlocul săptămânii Nicușor Dan.

„Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta. Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari.” A mai precizat primarul general.