Angajații mai multor aeroporturi din Germania au intrat într-o grevă care va dura două zile. Sute de mii de pasageri sunt afectați de decizia luată pentru că mii de zboruri au înregistrat întârzieri sau au fost anulate.
Angajații aeroporturile din Germania au intrat în grevă, iar zborurile din München, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Hanovra, Bremen şi Stuttgart spre alte destinații au avut de suferit. În jur de 300.000 de pasageri sunt afectați de protestul angajaților pentru că aproxtimativ 2.800 de curse au suferit întârzieri sau au fost anulate. Doar compania Lufthansa a anulat 1.000 de zboruri, iar toate aterizările și decolările din Munchen au fost amânate până sâmbătă, 18 februarie.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie prin intermediul căreia a anunțat toți cetățenii români care vor să călătorească în Germania că greva de vineri va duce la anularea sau amânarea unor zboruri. Protestele au început chiar de joi seara, 16 februarie. Angajații serviciilor publice, cei responsabili de serviciile de la sol și cei din domeniul securității aviatice și-au oprit întreaga activitate la cererea sindicatului Verdi, organizația care s-a ocupat de grevă.
Tot mai multe greve pe aeroporturile din Germania
Cele șapte aeroporturi din țară au tot avut de suferit în ultimele luni pentru că au mai fost organizate greve, dar au fost de mică amploare. Aeroporturile menționate sunt cele responsabile de aproximativ două treimi din volumul de pasageri din Germania. Este important de precizat că impactul acestei manifestații este substanțială. Nu toate cursele aeriene din spațiul german au avut de suferit. Unele aeroporturi au rămas disponibile pentru serviciile de urgență pentru zboruri militare sau medicale și aterizări de securitate.
Sindicatul Verdi a cerut și celorlalte puncte ale sectorului public din Germania să intre în grevă. Atât organizația care a organizat protestul, cât și Asociația Funcționarilor Publici au cerut de mai mult salarii cu 10.6% mai mari pe fondul inflației și prețurilor majorate la energie. Angajații din Berlin au reușit să obțină 360 de euro în plus la salariu după ce au purtat negocieri care s-au întins pe o perioadă îndelungată. Ei au primit și un bonus de compensare a inflației de 2.500 de euro, potrivit Antena 3 CNN.