Evenimentul Zilei > Actualitate > Greva a fost anulată în ultima secundă! Controlorii de trafic au învins Ministerul!
Greva a fost anulată în ultima secundă! Controlorii de trafic au învins Ministerul!

Greva a fost anulată în ultima secundă! Controlorii de trafic au învins Ministerul!

După lungi negocieri și nopți nedormite, sindicaliștii ROMATSA au învins. Contractele de muncă au fost semnate și înregistrate la ITM.

Adio grevă la ROMATSA! Toate cele 14 revendicări pe care leau cerut au fost acceptate. Sindicaliștii au luptat ca niște adevărați eroi pânăn ultima clipă. Controlorii de zbor au anunțat că intră în grevă generală azi, 1 septembrie, nemulțumiți de conducere și de faptul că nu a fost semnat Contractul Colectiv de Muncă. Însă ambele părți au decis că nu e benefică pentru nimeni această grevă și au bătut palma pentru „împăcare”.

Din tot acest tam-tam, pe lângă beneficiile pe care leau dobândit pe bună dreptate, angajații au reușit să-l îndepărteze de la șefia ROMATSA pe Aurel Stanciu, acesta n-a mai suportat presiunile care au venit din toate colțurile și și-a dat demisia. Cu coada-ntre picioare, directorașul a fugit la Ministerul Transporturilor direct pe funcția de secretar de stat, printr-o decizie semnată de Victor Ponta. Ieri, după multe ore de negocieri, Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat: „S-a semnat contractul colectiv de muncă, astfel încât nu mai sunt îndeplinite condițiile pentru grevă. Astăzi greva nu va mai avea loc. A fost anunțat Eurocontrolul, nu mai e niciun fel de problemă”. Asta a declarat și directorul adjunct al ROMATSA, că patronatele și sindicatul au ajuns la un consens. Dacă s-ar fi ajuns la greva generală, în aer era dezastru, dar și pe uscat. De asta s-au speriat și reprezentanții Ministerului Transporturilor care au dat-o la pace.

"Deși Aurel Stanciu a angajat oameni cu contract pe perioadă nedeterminată, aceștia nu pot fi dați afară după noua organigramă.” GABRIEL TUDORACHE, lider de sindicat