Meghan Markle, Ducesa care s-a săturat de rolul de prințesă și vrea să se întoarcă la cel de Cenușăreasă, a deschis drumul activismului social și ecologic pe care au pășit mulți dintre copii-vedete, printre care se numără și Greta Thunberg.

În 1992, pe când avea doar 11 ani, lui Meghan și colegilor săi de clasă de la o școală din Los Angeles, li s-a cerut să evalueze mesajul unor reclame, ca parte a unui studiu social. Meghan a fost singura dintre toți copiii care a fost deranjată de o reclamă la un detergent de vase. Imaginile arătau o chiuvetă plină cu vase murdare și o voce masculină spunea „Femeile luptă cu grăsimea de pe oale și tigăi cu detergentul Ivory.” Vasele erau spălate de o mână de femeie, care purta un inel, bineînțeles.

„Toți oamenii luptă cu grăsimea, nu doar femeile!”

Puștoaicei de 11 ani nu i-a venit a crede că spălatul vaselor era considerată doar o treabă pentru femei. „Nu cred că e corect pentru noi, copiii, să creștem cu ideea că toate treburile casnice trebuie să fie făcute de mamele noastre!”, declara Meghan în prima sa apariție televizată, în 1993.

Viitoarea Ducesă de Sussex nu a rămas, însă, doar la nivelul de revoltă. A scris o scrisoare pentru Procter & Gamble, în care a cerut conducătorilor acestei firme să schimbe mesajul reclamei pentru detergentul de vase. Meghan le-a sugerat chiar și mesajul corect: „Oamenii din toată America luptă cu grăsimea de pe oale și femei”. Nu doar femeile. Firma a răspuns afirmativ cererii sale, modificând mesajul reclamei.

„Dacă vezi ceva care nu-ți place sau care te deranjează, la televizor sau în orice alt loc, scrie scrisori și trimite-le unde trebuie. Astfel vei putea face cu adevărat diferența nu doar pentru tine, ci și pentru alți oameni”, declara cu entuziasm Meghan Markle. Îndemnul său pentru copiii de pretutindeni era clar pentru o implicare activă în problemele ce țin de echitate socială. Dar Meghan a făcut aceste îndemnuri din cadrul școlii și cu ajutorul ei. Spre deosebire de Greta Thunberg, care se află în a 73-a săptămână de grevă școlară și îi îndeamnă pe toți copiii să îi urmeze calea.