Specialiștii au descoperit că un metal foarte folosit de români poate duce la probleme de sănătate grave. Organismul oamenilor este intoxicat cu aluminiu. Gospodinele pentru a păstra mâncarea cât mai mult.
Cercetătorii au găsit o concentrație crescută de aluminiu în organismul oamenilor, mai ales al tinerilor, intoxicarea fiind de 2-3 miligrame de aluminiu pe kilogram, în condițiile în care cantitatea tolerabilă este de cel mult un miligram. Acesta poate duce la Alzheimer timpurie, cancer de sân, osteoporoză, fibroză pulmonară, boala Parkinson.
„Aluminiul nu se găsește în mod natural în corpul uman, de aceea orice cantitate, fie ea și infinitezimală, reprezintă o intruziune în organism. Poate cauza demență Alzheimer timpurie, autism, cancer de sân, osteoporoză, alergii și inflamații la toate nivelele, dermatita, astm, fibroză pulmonară, scleroză amiotrofica, encefalopatii, boala Parkinson, insuficiență hepatică și renală, intoleranță la glucoză, la gluten, etc.
Știind toate acestea, mi se face efectiv rău când urmăresc emisiunile culinare și văd cu câtă lejeritate chefi celebri autohtoni sau de talie mondială, utilizează folia de aluminiu la gătit, învățându-i și pe alții că aceasta este indispensabilă la bucătărit. Ei bine nu este indispensabilă. Utilizarea foliei de aluminiu la gătit este chiar foarte nocivă.
Nu trebuie să mai folosești niciodată acest metal
Un studiu publicat în Biblioteca de Medicină din cadrul Institutului Național de Sănătate SUA a demonstrat cât de periculoasă este folia de aluminiu atunci când este folosită în procesul de gătire al alimentelor. Studiul a arătat că gătirea la cuptor a unei bucăți de carne de vită, înfășurată în folie de aluminiu, crește conținutul de aluminiu din aceasta cu un procent cuprins între 89% și 378%. S-a dovedit și faptul că grăsimea a favorizat „migrația aluminiului în produsul alimentar”, se arată în studiul care conchide că cei care consumă produse gătite astfel își asumă un mare risc în ceea ce privește sănătatea lor.
Dar nu numai aluminiul din folia de gătit ne atacă sănătatea. Ci și cel din cutiile de aluminiu pentru conserve și băuturi diverse, deodorantele, adjuvanții unor produse injectabile, unele alimente, unele dulciuri, unele medicamente, țigările și chiar apa potabilă, pentru că tehnologia de filtrare și limpezire a apei potabile presupune adaos de compuși chimici ai aluminiului”, arată medicul Adina Alberts într-o postare pe pagina sa de Facebook.