Sunt alimente care devin toxice atunci când sunt reîncălzite.
Multe gospodine nu știu în ce pericol îi pun pe cei dragi. Specialiștii sunt, însă, foarte clasi- există mâncăruri pe care nu ar trebui să le băgăm niciodată în cuptorul cu microunde pentru a le încălzi.
Alimente care nu trebuie reîncălzite
Explicația e foarte simplă. Alimentele pot deveni toxice la temperaturi mari. Așa că. oricât ar fi de comod să vă încălziți prânzul la microunde, renunțați la acest obicei dacă e vorba de alimente de pe lista următoare.
Orezul este excelent pentru organism, datorită nutrienților pe care îi are. Doar că dacă stă prea mult la temperatura camerei după ce este gătit dezvoltă bacterii toxice pentru organism.
Orezul, cartofii și ciupercile ne pot afecta sănătatea
Reîncălzind orezul, bacteriile se înmulțesc periculos și poți avea probleme cu sistemul digestiv. Îl poți consuma rece și să încălzești restul de mâncare.
Cartofii sunt și ei toxici dacă îi reîncălziți. Fie că e vorba de piure sau de tocăniță, nu îi supuneți unui mou tratament termic pentru că devin toxici. Explicația specialiștilor este că, dacă ați lăsat cartofii fierți să se răcească prea mult timp la temperatura camerei, se pot forma bacteriile care cauzează botulism.
Reîncălzirea nu reușește să ucidă bacteriile. Așadar, dacă nu ați puss cartofii în frigider imediat după servire, nu vă asumați riscul de a-i mânca a doua zi. Dacă ați fiert prea mulți cartofi, puteți să-i păstrați pentru o salată ca să nu mai fie nevoie de reîncălzire.
Ciupercile sunt și ele periculoase când sunt reîncălzite. Potrivit European Food Information Council, ciupercile conțin proteine care pot fi deteriorate de enzime și bacterii dacă nu sunt depozitate corespunzător, (de exemplu sunt lăsate prea mult la temperatura camerei). În aceste condiții, reîncălzirea lor vă poate produce dureri de stomac. Nici ouăle sau preparatele care folosesc acest ingredient n-ar trebui reîncălzite niciodată, pentru că devin toxice.
Carnea de pui este și ea plină de proteine benefice pentru organism. Reîncălzită, își modifică, însă, structura proteinelor și devine toxică.
După gătire, puneți puiul la rece, nu la temperatura camerei, ca să nu dezvolte bacterii nocive, scrie insider.com.