Așaptea ediție Rock The City revine în 2016 cu un lineup consistent şi prelungeşte cu o zi, cea de-a treia, Festivalul Rockului în Capitală. Inițial, fuseseră programate doar două zile – 29 și 30 iulie, dar organizatorii au decis să includă şi 31 iulie, pentru a oferi publicului român o întâlnire cu un celebru grup American, Twisted Sister. Iron Maiden și Muse vor fi headlinerii primelor două zile, iar evenimentul ce se va defășura în Piața Constituției îi aduce în premieră în România pe Twisted Sister. Organizatorii, Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment au păstrat preţul abonamentelor neschimbat pentru toate cele trei zile. Astfel, cei care dețin un abonament pentru primele două zile de festival vor avea intrare liberă la concertul Twisted Sister. Biletele pentru concertul Twisted Sister s-au pus în vânzare de săptămâna trecută, iar pentru a treia zi de festival, prețurile biletelor sunt următoarele:


FOTO:MuseDiamond Circle – 248,40 Ron

Golden Circle – 194,40 Ron Normal Circle – 162 Ron

Muse vine cu piese de pe albumul „Drones”

Rock The City debutează vineri, 29 iulie, de la ora 14.00 în Piaţa Constituţiei, iar trupa de rock alternative, Muse, va urca pe scenă de la ora 18.00. Atât Iron Maiden, cât și Muse au mai concertat pentru români. Primul, ultima dată în 2013, iar Matt Bellamy, Chris Wolstenholme şi Dominic Howard au susţinut un concert la București în 2007. Muse va încânta fanii cu piese de pe albumul „Drones”, premiat anul trecut la Grammy cu Best Rock Album. „Pentru mine, dronele sunt metafore pentru psihopați care se comportă ca atare fără a exista consecințe. Lumea este condusă de Drone care folosesc alte Drone pentru a ne transforma pe toți în Drone. Albumul explorează călătoria umană, de la abandon și pierderea oricărei speranțe, la îndoctrinare prin puterea sistemului de a transforma oamenii în drone, până la eventuala defecțiune a asupritorilor”, a explicat solistul Muse, Matt Bellamy.


FOTO:Twisted Sister„The Book of Souls”, primul dublu album de studio în 40 de ani de activitate

Iron Maiden va promova la București cel mai recent album, „The Book of Souls”, lansat în 2015. Cel de-al 16-lea album de studio le-a adus, totodată membrilor, Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Bruce Dickinson, Nicko McBrain şi Janick Gers cel de-al 5-lea Number One în UK. „The Books of Souls” marchează o premieră în cariera veteranilor, acesta fiind primul dublu album de studio înregistrat în cei 40 de ani de activitate. „Am început să lucrăm la album în vara lui 2014 și l-am înregistrat la Guillame Tell Studios din Paris, acolo unde am tras și albumul „Brave New World” lansat în 2000, așa încât studioul păstrează niște amintiri speciale pentru fiecare dintre noi. Am fost încântați să descoperim același vibe magic încă viu și vibrând la maximă intensitate… Până să terminăm, cu toții am căzut de acord că fiecare piesă părea a face parte dintr-un întreg, așa încât am decis că dacă va fi nevoie să facem un album dublu, atunci așa vom face!”, a declarat solistul Iron Maiden, Bruce Dickinson.

Mike Portnoy, fostul baterist al grupului Dream Theater, în turneul Twisted Sister

Invitaţi surpriză la Rock The City Festival 2016, trupa Twisted Sister s-a format în 1973 la New Jersey. Ideea i-a aparţinut solistului vocal Dee Snider și chitaristului Jay Jay French (pe numele său adevărat John Segall – ce are origini românești), care i-au cooptat pe chitaristul Eddie Ojeda, bateristul Tony Petri şi bass-istul Marc Animal Mendoza.

Influenţat puternic şi de scena punk, mai ales de New York Dolls, Twisted Sister era o combinaţie de rock, punk şi ceva metal, o combinaţie care a prins din prima în zona underground. Dacă în America Twisted Sister nu avea popularitate prea mare în schimb, în Anglia, Twisted Sister a fost privit drept un grup şoc. Acolo au semnat primul contract cu o casă de discuri independentă, Secret Records, care le-a editat primul disc „Under The Blade”, produs de către Pete Way de la UFO.

Prima lovitura dată de grup la nivel mondial a fost albumul „Stay Hungry”, apărut în 1984, un disc placat de trei ori cu platină, vândut în peste 4 milioane de exemplare, care a ieșit în evidență datorită unor piese precum „We’re Not Gonna Take It”, „I Wanna Rock”, „Burn In Hell” şi superba baladă „The Price”.

Twisted Sister va fi headliner în cea de-a treia zi de festival, ocazie cu care fanii rockului de la noi îl vor vedea pentru prima oară în România. Concertul de la București se află inclus în turneul 40 and F*ck It!, ultimul pe care Twisted Sister îl va efectua în cariera sa, iar după moartea bateristului A. J. Pero de anul trecut, grupul l-a angajat pentru restul datelor de turneu pe celebrul Mike Portnoy (fostul baterist al grupului Dream Theater).

Te-ar putea interesa și: