Sunt mai ieftine și la fel de gustoase. Se spune că insectele au beneficii nutriționale extraordinare. Spre exemplu, greierii uscați conțin mai multe proteine ​​decât carnea de vită, carnea de pui și carnea de porc. Doar 100g de greieri conțin 68g de proteine, comparativ cu 31g carnea de vită, susține British Nutrition Foundation.

Reprezentanții unui supermarket din area Britanie  spun că greierii pot fi "mâncați singuri ca o gustare gustoasă sau pot fi folosiți ca garnitură pentru feluri de mâncare, cum ar fi tacos, tăiței sau salate".

Directorul magazinului a declarat că "gustările de insecte nu mai trebuie văzute ca un truc sau ceva pentru un îndrăzneț și este clar că consumatorii din ce în ce mai dornici să exploreze această nouă sursă de proteine ​​durabile”.

Acesta a adăugat că "ne străduim mereu să oferim clienților noștri produse noi și interesante, iar cu interesul crescând față de insectele comestibile, suntem încântați să devenim primul supermarket din Marea Britanie pentru a face aceste produse ușor accesibile pentru cumpărătorii din toată țara".

Se estimează că, în prezent, insectele sunt consumate de două miliarde de oameni din întreaga lume.