Gregorian Bivolaru, pus oficial sub acuzare în Franța. Detalii din dosar

Gregorian Bivolaru, pus oficial sub acuzare în Franța. Detalii din dosar Gregorian Bivolaru. Sursa foto: Arhiva EVZ

Gregorian „Guru” Bivolaru a fost arestat în urmă cu câteva zile în Franța, după o operațiune de amploare a polițiștilor. Fondatorul Mișcării pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA), în vârstă de 71 de ani, va fi pus sub acuzare.

Gregorian Bivolaru este acuzat de trafic de persoane, răpire și agresiune sexuală. Acesta a înființat o rețea internațională de yoga prin intermediul căreia racola femei tinere pe care ulterior le agresa sexual.

Gregorian „Guru” Bivolaru şi alți 14 adepți, în fața judecătorilor

Perioada arestului preventiv în care a fost plasat Gregorian „Guru” Bivolaru se încheie vineri. Liderul sectei şi alte 14 persoane urmează să fie prezentaţi în faţa judecătorilor de instrucţie din Paris, în vederea punerii oficiale sub acuzare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Parchetul din Paris a deschis o anchetă judiciară pentru mai multe infracţiuni.

Printre acestea se numără răpire în bandă organizată, infracţiune pedepsită cu până la 30 de ani de închisoare, abuz de slăbiciune în bandă organizată de către un membru al unei secte, viol şi trafic de fiinţe umane în bandă organizată.

Gregorian Bivolaru a fost prins în Franța

Figura centrală a sectei este Gregorian Bivolaru

În vârstă de 71 de ani, cu cetăţenie română şi suedeză, el este cel care a fondat Mişcarea pentru Integrare Spirituală spre Absolut (MISA). Mișcarea a fost redenumită ulterior Atman când s-a extins în afara României.

Mişcarea se prezintă ca fiind axată pe practica tantra yoga, dar este acuzată că ascunde o sectă care practică violenţa sexuală pe scară largă. Alături de Gregorian Bivolaru, foarte cunoscut în România şi care a fondat în 1970 prima şcoală de yoga din ţara comunistă de atunci, au fost arestate persoane suspectate că ar fi „lideri importanţi” ai acestei secte, care are câteva sute de adepţi în Franţa, potrivit BBC.

Concomitent cu arestările, 26 de femei au fost „extrase din sectă”, care „erau găzduite în condiţii de înghesuială şi de igienă deplorabilă”, a subliniat sursa judiciară.

Numeroase femei de diferite naţionalităţi susţin că au fost victimele sectei internaționale

Ancheta de proporții a fost declanşată de un raport din luna iulie 2022 al Miviludes. Asociația a fost informată de Ligue des droits de l’Homme despre 12 mărturii ale unor foşti membri ai Misa.

Parchetul din Paris a deschis apoi o anchetă judiciară pentru diferite infracţiuni. În trecut, autoritățile române l-au acuzat pe Gregorian Bivolaru de trafic de persoane și evaziune fiscală. Acesta a fugit și a primit azil politic în Suedia, în anul 2005.

Gregorian Bivolaru a primit și o nouă identitate, sub numele de familie de Magnus Aurolsson.