Evenimentul Zilei > Social > Grecia a închis frontiera cu Serbia. Atenție pe unde vă planificați călătoriile
Grecia a închis frontiera cu Serbia. Atenție pe unde vă planificați călătoriile

Grecia a închis frontiera cu Serbia. Atenție pe unde vă planificați călătoriile

Frontiera dintre Grecia și Serbia va fi închisă până pe 15 iulie ca urmare a înregistrării unui focar de COVID-19.

Statul grec a anunțat, duminică faptul că îşi va închide frontiera pentru cetăţenii care vin din Serbia până la jumătatea lunii, pe 15 iulie, din cauza unui focar de COVID-19 care a fost depistat în această ţară. Grecia a luat decizia de a-şi închide frontierele pentru cetăţenii sârbi, după ce a analizat datele epidemiologice, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Aristotelia Peloni.

În acest context, Serbia a declarat vineri stare de urgenţă în capitala Belgrad, după ce aici s-a înregistrat cea mai mare creştere a cazurilor de infecţii cu noul coronavirus, începând din luna aprilie și până acum.

Grecia, care a înregistrat mai puţin de 200 de decese din cauza COVID-19, a lansat o campanie de stimulare a turismului, domeniu ce asigură un sfert din Produsul său Intern Brut al țării. Astfel, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, la sosirea în țară, călătorii primesc un cod de bare, după ce completează un formular în care li se cere să precizeze ţara de origine şi ţările pe care le-au vizitat în ultimele două săptămâni.

În această perioadă, în sezonul turistic, autoritățile grrecești efectuează zilnic apropximativ 6.000 de teste printre călătorii care intră în țară, încercând să depisteze cazurile de infecție cu noul coronavirus din rândurile acestora.

Ministerul român al afacerilor externe a informat că un cetățean român a fost confirmat cu noul coronavirus în Grecia, la sosirea în Creta,  la data de 1 iulie, cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti – Heraklion.

Conform informaţiilor transmise de autorităţile elene, cetăţeanul român a fost transferat în unitatea hotelieră special destinată pacienților contaminați cu SARS Cov-2, urmând să petreacă perioada de carantină împreună cu un membru al familiei. Starea de sănătate a pacientului este bună, acesta beneficiind de monitorizare medicală.

Conform sursei citate, reprezentanţii Ambasadei României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetăţeni români, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19.

Cazul turistei depistată pozitiv în Creta: „Guvernul Orban vrea să devenim o țară de nefrecventabili”

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria și Grecia. Locații pentru vacanța de vară

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: