Evenimentul Zilei > Actualitate > Grav accident în Franța. Un TIR românesc a căzut într-o râpă. Șoferul și colegul său au rămas blocați în cabină, încarcerați
Grav accident în Franța. Un TIR românesc a căzut într-o râpă. Șoferul și colegul său au rămas blocați în cabină, încarcerați

Grav accident în Franța. Un TIR românesc a căzut într-o râpă. Șoferul și colegul său au rămas blocați în cabină, încarcerați

Un grav accident rutier a avut loc sâmbătă în Franța, când un camion înmatriculat în România a plonjat într-o râpă, după ce șoferul a pierdut controlul volanului. Ambii șoferi aflați în cabină au fost grav răniți, fiind scoți după mai multe ore de intervenție.

Accidentul a avut loc în apropierea orașului Etagnac, în Charente, Franța, pe RN 141, pe centura de ocolire Chabanais, între sensurile giratorii Chabanais și Étagnac, la nivelul localității „Chez Chabaud”, pe sensul Limoges – Angoulême.

Potrivit sudouest.fr, șoferul unui camion românesc, care transporta piese metalice, a pierdut controlul vehiculului, care a plonjat în șanț. Camionul a urcat pe terasament, s-a dezechilibrat și a căzut într-o râpă. Traficul a fost complet oprit pe sensul Limoges-Angoulême toată dimineața și aproape toată după-amiaza de sâmbătă.

Accidentul s-a produs din cauza gheții de pe carsosabil

Cauza accidentului este probabil stratul gros de gheață care a acoperit toate drumurile din Limousin și Charente Limousine, în dimineața de sâmbătă. O echipă a Direcției Interdepartamentale Routes du Centre-Ouest (DIRCO) a descoperit mastodontul în râpă, în timpul unei operațiuni de sablare pe carosabil, și a anunțat pompierii.

Ocupanți ai camionului, șoferul și colegul lui, de naționalitate română, în vârstă de 40 de ani, au fost grav răniți și au fost transportați la Spitalul Universitar din Limoges. Din impactul căderii, remorca a fost ruptă în două. Capul tractor și bucata din remorcă încă atașată de el au fost aruncate în râpă.

Cei doi au rămas blocați în cabină, încarcerați. Dacă pasagerul a putut fi scos destul de repede din cabină și transportat la Limoges, după ce a fost îngrijit la fața locului, a fost nevoie de aproape patru ore ca oamenii de la servicii de urgență să-l scoată pe șofer. Au fost mobilizați aproximativ douăzeci de pompieri, cu participarea centrelor de salvare din Chabanais, Terres-de-Haute-Charente, secția VSRD (vehicul specializat pentru vehicule grele), SMUR din Saint-Junien și Limoges și GRIMP (recunoaștere și intervenție), pentru remorca să fie asigurată cu sprijinul unui utilaj specializat de reparații, înainte de a-l scoate pe șofer.

 Un loc de coșmar. Un alt șofer român și-a pierdut viața în această zonă

În aproape același loc, cu patru ani și jumătate în urmă, un alt șofer român și-a pierdut viața, într-un loc numit „Maison Neuve” de pe RN 141 în orașul Exideuil-sur-Vienne (Charente) Franța. O furgonetă condusă de un român de 22 de ani s-a ciocnit frontal cu o semiremorcă care venea din sens opus și care transporta cutii de suc de portocale. Mașina lui s-a izbit de o casă din apropiere, scrie stiridiaspora.ro.

Pridvorul s-a prăbușit peste vehicul, prinzându-l pe șofer sub un morman de tablă, moloz, piatră și lemn. Tânărul șofer român a murit în urma impactului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.