Grăsimile ideale pentru buna funcționare a creierului. Sortimentul de pește nerecomandat

Sursa foto: Pixabay

Grăsimile sănătoase sunt recomandate pentru buna funcționare a creierului uman. Cu toate acestea, specialiștii spun că proporțiile au un rol important în acest sens. Astfel, aportul de grăsimi din alimentație trebuie să fie unul echilibrat.

Grăsimi sănătoase pentru creierul uman

Profesorul Vlad Ciurea susține că toate semințele favorizează procesele cerebrale. Cele de dovleac sunt indicate celor care vor să adopte un stil de viață sănătos și să aibă multă energie pe parcursul zilei. De altfel, legumele au un rol esențial în ceea ce privește aportul de aminoacizi și alte substanțe care intră în compoziția transmițătorilor.

Sursa foto: 45416661 © Kucher Serhii | Dreamstime.com

„Semințele, și eu pledez pentru semințele de dovleac, sunt foarte bune pentru creierul uman. Toate vegetalele, toate legumele, sunt foarte bune. Între două celule nervoase se află ceea ce numim sinapsă. La această sinapsă se află neurotransmițătorii, care funcționează pe baza alimentelor. Chimismul din alimente se duce acolo. Și se sintetizează. Dacă noi nu am dat chimismul necesar, sinapsa nu funcționează. Degeaba suntem foarte dotați în alte domenii dacă sinapsele nu funcționează. De aceea observați că sunt persoane foarte deștepte, care au probleme de vorbire, de sinapsă. Deci este o problemă”, a explicat specialistul.

Usturoiul și avocado, ideale pentru a fi introduse în alimentație

Pe lângă apă, alimentele au un rol important în ceea ce privește buna funcționare a întregului organism. Usturoiul este indicat nu doar pentru procesele cerebrale, ci și pentru proprietățile sale antivirale și antiseptice. De asemenea, acesta stimulează activitatea celulelor nervoase și îndepărtează depunerile de colesterol.

„De ce evreii mănâncă usturoi continuu, încă din antichitate? Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. Dovadă că, dacă de 5000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit consumă usturoi, de ce consumă acest usturoi?”, a mai spus medicul.

Sursa foto: Pixabay

De asemenea, pătrunjelul, avocado și busuiocul sunt recomandate în acest sens.

Grăsimi nesănătoase pentru creier. Sortimentul de pește care ar trebui evitat

Carnea de pește este recomandată pentru persoanele care țin dietă, precum și pentru cele care vor să aibă un tonus de invidiat. Potrivit specialistului, peștele sălbatic reprezintă o variantă ideală pentru a fi inclusă în alimentație.

„În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic. La pești, sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. ”, a spus acesta.

Totodată, specialiștii a recomandat carnea de curcan, aceasta având un aport caloric scăzut.