"Număr zilele până la Convenția Națională din 17 iunie! Acum se va încheia procesul de unificare, un punct mare câștigat pentru noi. Apoi am vazut că toti candidații și liderii PNL implicați într-un fel sau în altul, colegi în echipa liberală înainte de toate, vor să dea un start puternic pentru noul PNL. Prima noastră misiune: o opoziție puternică față de majoritatea de stânga. Cei din PSD se devorează între ei, nu de dragul electoratului sau al guvernării, nici măcar de dragul partidului lor, ci pentru mize personale, cu sau fără noimă. M-ar lăsa rece că se omoară între ei la scenă deschisă, dacă ar face doar asta. Problema e că tot le rămâne timp să facă prostii politice cu duiumul, iar aici trebuie să fie PNL să riposteze", a scris marți Gorghiu pe Facebook.

Dacă preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a spus deja că filiala Timiş îl va susţine în cursă pe Cristian Buşoi, senatoarea liberală Alina Gorghiu nu a anunțat încă un favorit.

"Săptămâna viitoare va fi din punct de vedere politic o activitate susţinută în filiala Timiş, pentru că în data de 7 va fi o participare a candidaţilor PNL pentru preşedinţia partidului în judeţul nostru. Vor veni să îşi prezinte moţiunea şi să convingă că proiectul lor este cel mai bun, vor cere sprijinul şi votul colegilor din organizaţia de Timiş", a afirmat Gorghiu.

Fosta șefă a liberalilor a adăugat că va face un anunț oficial la Congres, în momentul în care candidații își vor prezenta moțiunile. Ea a avut și o solicitare către cei trei colegi care s-au înscris în competiție.

"Eu vă voi spune ce poziţie voi avea eu la momentul prezentării moţiunilor, pentru că deja am anticipat public acest lucru. Le voi cere colegilor mei să privească în viitor şi să pună accent nu neaparat pe numele preşedintelui de partid, ci formula de echipă cu care vor veni. Apelul meu către cei doi sau trei candidaţi ar fi să nu ignore, dacă vor câştiga preşedinţia partidului, idei bune din celelalte moţiuni. Cred că toate cele trei moţiuni au idei bune, pot să fie coagulate într-un singur proiect politic de viitorul preşedinte şi viitoarea echipă, dar după 17 iunie cel mai important este echipa. Şi le cer tuturor candidaţilor să se aşeze la masă şi să genereze o echipă formată din oameni valoroşi din toate cele trei echipele", a concluzionat Gorghiu. 

Până acum s-au înscris oficial în cursa pentru șefia PNL Ludovic Orban, Cristian Bușoi și Viorel Cataramă.

Președintele interimar, Raluca Turcan, a anunțat ieri că înclină să-l aleagă ca favorit pe Orban. Turcan vizează, la fel ca Alina Gorghiu, funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Surse din partid au spus EVZ că Alina Gorghiu înclină tot spre susținerea lui Ludovic Orban, în condițiile în care fostul secretar general al PNL, Ilie Bolojan nu a intrat în cursă, ci s-a raliat tot de partea lui Orban.

Congresul PNL va avea loc peste două săptămâni, pe data de 17 iunie, la Romexpo.

Te-ar putea interesa și: