Google Drive a anunțat că utilizatorii care și-au pierdut documentele le pot recupera. Însă, procesul nu est facil și implică o aplicație similară dar pentru desktop.
Google Drive, serviciul folosit de majoritatea utilizatorului pentru a stoca date, a întâmpinat o serie de erori. Pur și simplu documentele dispăreau din cloud. Gigantul tehnologic a identificat cauza și oferă acum clienților săi soluții pentru ca pe viitor astfel de situații să fie evitate.
Google Drive și-a remediat problemele tehnice
Google Drive a anunțat că utilizatorii care și-au pierdut documentele le pot recupera. Însă, procesul nu est facil și implică o aplicație similară dar pentru desktop. Primul pas constă în instalarea celei mai noi versiuni a aplicației de sincronizare a documentelor pentru Windows sau după caz pentru sistemul de operare macOS.
Ulterior, trebuie inițiată procedura de recuperare în sine. Adică, deschideți aplicația și selectați tabul Settings, în tot acest timp apăsați tasta Shift după care selectați comanda ”Recover from backups”. Teoretic documentele vor putea fi recuperate din folderul Drive Recovery, informează portalul Xiaomy.
Pașii de urmat
Pe măsură ce începe recuperarea, veți primi una dintre următoarele notificări:
- începutul recuperării;
- nu s-au găsit copii de rezervă:
În situația în care totuși se găsește o copie de rezervă, veți primi alte două notificări
se găsește o copie de rezervă, după un timp veți primi una dintre următoarele notificări:
- Recuperare finalizată;
- Spațiu pe disc insuficient;
Instrumentele Google Drive nu sunt atât de eficiente
Dacă nu aveți suficientă memorie, faceți loc și reluați procedura și specificați o locație diferită a fișierului de recuperare. La finalul procesului veți observa un fișier nou pe desktop numit Google Drive Recovery.
În situația în care nu procedura de recuperare a datelor nu funcționează, compania tehnologică își încurajează utilizatorii să apeleze serviciul de suport adăugând hashtagul #DFD84 solicitarea trimisă.
Dispariția fișierelor din Google Drive amintește tuturor că instrumentele de stocare puse la diszpoziție de giganții din tehnologie nu sunt atât de securizate precum afirmă companiile care le promovează.