Evenimentul Zilei > Actualitate > Google Maps oferă o nouă funcție dedicată BICICLIȘTILOR
Google Maps oferă o nouă funcție dedicată BICICLIȘTILOR

Google Maps oferă o nouă funcție dedicată BICICLIȘTILOR

Cu ocazia Turului Franței, Google a lansat o nouă funcție pentru aplicația Maps, dedicată exclusiv bicicliștilor care vor avea posibilitatea să primească rutele speciale pentru aceștia în timp real.

Astfel, funcția va ajuta bicicliștii să obțină rapid informațiile despre pistele de biciclete și rutele cele mai scurte doar prin introducerea punctelor A și B pe hartă și selectând modul pentru biciclete, informează eurotransport. Google va oferi apoi sugestii de rută în funcție de disponibilitatea traseelor de biciclete dedicate în zonă și, dacă este posibil, să va ajuta la prioritizarea acestor trasee.


Mai mult, aplicația va include, variabile precum relieful, dimensiunea drumului, disponibilitatea benzilor de biciclete și numărul de viraje aflate pe ruta dorita pentru deplasare. Pentru a activa modul dedicat bicicletei, cicliștii trebuie pur și simplu să atingă butonul de deasupra pictogramei busolei, apoi să atingă pictograma pentru biciclete (pe iOS) sau să deschidă meniul principal, apoi să apese pictograma pentru biciclete (pe Android).