Probleme mari pentru gigantul Google. Nou val de concedieri

Probleme mari pentru gigantul Google. Nou val de concedieri Google. Sursa foto: Dreamstime.com

Gigantul Google ajunge din nou în situația în care trebuie să apeleze la concedieri. La început de an, conducerea i-a înștiințat pe angajați că ar urma o nouă triere în acest sens. În ultimele luni, peste 1000 de salariați ai companiei au fost dați afară.

Google ajunge din nou în situația în care face concedieri masive. CEO-ul companiei, Sundar Pichai, și-a anunțat angajații că nu exclude că urmează un alt moment critic. De altfel, peste 1.000 de salariați au fost puși pe liber în ultimele luni.

Google renunță la o parte dintre angajați

Recent, peste 1.000 de angajați din cadrul mai multor departamente au fost nevoiți să plece din companie. În 2024, oficialii Google prevăd o nouă rundă de concedieri.

În memorandumul trimis angajaților lui, șeful gigantului a precizat că sunt necesare o serie de decizii care să conducă spre obiectivele stabilite.

Ne puteți urmări și pe Google News

„ Aceste eliminări de roluri nu sunt de amploarea reducerilor de anul trecut și nu vor atinge fiecare echipă", a transmis Pichai.

Probleme mari pentru gigantul Google. Nou val de concedieri

Google. Sursa foto: Dreamstime.com

Motive de îngrijorare pentru actualii salariați

Reprezentanții companiei țintesc spre o accelerare a obiectivelor propuse pentru anul curent. În acest sens aceștia au precizat că nu vor exclude o serie de concedieri. Cu toate că cei mai mulți dintre angajați sunt deja îngrijorați de acest anunț, reprezentanții companiei au dat asigurări că nu vor interveni asupra tuturor echipelor de lucru.

„Avem obiective ambițioase și vom investi în marile noastre priorități în acest an", a adăugat CEO-ul companiei.

Oficialii companiei ar urma să trieze din angajații care lucrează în departamentele de asistență vocală.

De asemenea, echipele de hardware responsabile pentru Pixel, Nest și Fitbit sunt vizate în acest sens. Totodată, aceștia vor interveni și asupra echipei de vânzări de publicitate. Departamentul de realitate augmentată nu scapă de triere, în cadrul acestuia fiind în prezent sute de specialiști.

Probleme mari pentru gigantul Google. Nou val de concedieri

Concedieri Google. Sursa foto: Dreamstime.com

Google, probleme în anul precedent

Gigantul din tehnologie a avut un an anevoios. În toamna anului trecut,Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicațiilor din Coreea de Sud  au acuzat Google și Apple de abuz. Coreeni au spus că aceștja au abuzat de poziția lor dominantă pe piața aplicațiilor. Pentru aceste nereguli, cele două companii riscau amenzi de peste 50.5 milioane de dolari. De asemenea, modul în care compania folosește datele personale ale utilizatorilor a fost pus sub semnul întrebării.