Google ajută autoritățile comuniste de la Beijing să cenzureze internetul în China. 1.000 de angajați ai Google au protestat împotriva acestui lucru

Google ajută autoritățile comuniste de la Beijing să cenzureze internetul în China. 1.000 de angajați ai Google au protestat împotriva acestui lucru

Peste o mie de angajați ai gigantului IT Google au semnat o scrisoare de protest împotriva unui plan al companiei de a construi un motor de căutare care să respecte cenzura impusă de autoritățile comuniste de la Beijing.

Scrisoarea solicită managementului companiei să evalueze etica și transparența companiei în relația cu China.

Conținutul scrisorii a fost confirmat de un angajat Google care a contribuit la redactarea acesteia, dar care a solicitat  să rămână anonim din cauza naturii delicate a dezbaterii.

Scrisoarea afirmă faptul că angajații nu dispun de informațiile necesare "de a lua decizii informate în mod etic cu privire la munca noastră" și se deplânge  faptul că majoritatea angajaților au aflat despre acest proiect - numit Dragonfly (Libelula)  - prin intermediul relatărilor mass-media.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această scrisoarea este similară cu altă scrisoare redactată de o mie de angajați ai Google care au semnat în semn de protest față de Proiectul ”Maven”, un contract cu armata americană pe care Google a decis să nu-l reînnoiască în luna iunie.

Google LLC este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Compania oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date cu peste 8 miliarde de site-uri web.[6] La începutul anului 2004 Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.

Compania a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea.