Gogoși cu brânză de vaci. Unul dintre deserturile delicioase ale copilăriei

Sursa foto. Flickr

Rețeta de astăzi este extraordinar de delicioasă şi ne amintește de copilărie. Mamele și bunicile noastre preparau adesea apetisantele gogoși cu brânză de vaci care nu necesită mult timp iar ingredientele sunt la îndemâna tuturor.

Dacă aveti brânză de vaci fină şi cremoasă puteti face nişte gogoşi minunate. Gogoșile cu brânză de vaci ne amintesc de copilărie, iar rețeta este foarte simplă pentru un desert gustos.

Vă propunem o rețetă de gogoși nedospite, cu brânză de vaci, dintr-un aluat moale, pe care le veți pune în vas cu lingura. Unii le mai numesc gogoși cu lingura, dar compoziția lor este asemănătoare cu cea de papanași, așa că le puteți servi și cu smântână și dulceață.

Gogoși din brânză de vaci - Ingrediente

Puneți ouăle, zahărul, zahărul vanilat, sarea și coaja de lămâie într-un bol și bateți cu mixerul până când obțineți un amestec cu aspect cremos și pufos. Adăugați treptat brânza de vaci și continuați să mixați până când s-a încorporat.

Separat, amestecați făina cu praful de copt. Turnați făina peste amestecul făcut anterior și mixați la viteză mică doar cât să încorporați bine făina. La final, aluatul pentru gogoși va fi mai moale decât un aluat obișnuit, dar îl veți pune în tigaie cu lingura sau cu poșul.

Puneți ulei la încins într-un vas pe foc. Puneți gogoșile cu ajutorul a două linguri sau cu un poș. Nu puneți prea multe gogoși, pentru că uleiul se va răci și nu se vor prăji uniform. Gogoșile se vor întoarce singure când sunt rumenite pe partea de jos. Scoateți gogoșile după ce s-au rumenit pe o farfurie cu șervețele, pentru a absorbi excesul de ulei. Când s-au răcit puțin, pudrați gogoșile cu zahăr și serviți-le.

Pentru minunata reţetă de gogoşi cu brânză de vaci aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

- brânză de vacă - 300 de grame

- ouă - 2 bucăți

- zahăr - 3 linguri

- făină - 4-5 linguri

- apă minerală - 0,5 linguriță

- oţet sau suc de lămâie 0,5 linguriță

- ulei vegetal pentru prajit

- zahar pudră pentru decor.

Gogoși din brânză de vaci -

Mod de preparare

Mai întâi, bateți ouăle cu zahărul. Adaugă brânza de vaci, făina cernută, apa minerală stinsă cu oțet sau suc de lămâie. Amestecați totul bine.

Luați din masa rezultată cu o linguriță și, rulând-o în făină, coborâți-o ușor în uleiul vegetal fierbinte. Se prăjește până se rumenește. Scoateți pe o hârtie absorbantă pentru a scăpa de excesul de grăsime.

Gogoșile cu brânză de vaci gata pot fi stropite cu zahăr pudră.

Gougeres,  gata în doar câțiva pași

O altă rețetă la fel de delicioasă cea din parmezan și unt. Gougeres sunt gogoși din brânză tipice din Franța, în special din regiunea Burgundy, unde de obicei sunt preparate cu brânză Gruyere sau Comté. De data aceasta haideți să pregătim Gougeres cu parmezan. O rețetă ușoară și delicioasă.

Ingrediente pentru prepararea gougeres:

- 2 ouă

- 370 mililitri de apă

- 75 de grame de parmezan

- 75 de grame de făină

- 40 de grame de unt

- 1 praf de nucșoară

- 1 praf de sare

- 1 praf de piper.

Sursa: stiridiaspora.ro.