Evenimentul Zilei > Horoscop > Gloomy Sunday, Blue Monday și Hungarian Suicide Song. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Gloomy Sunday, Blue Monday și Hungarian Suicide Song. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Gloomy Sunday, Blue Monday și Hungarian Suicide Song. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Astăzi aştepţi ca cei din jurul tău să se poarte frumos, politicos şi prevenitor. Ca şi când ai fi o damigeană cu nitroglicerină! Vezi să nu dai peste cineva care se crede bomba atomică!

19 ianuarie

 

Gloomy Sunday, Blue Monday și Hungarian Suicide Song. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 19 ianuarie s-au născut Edgar Allan Poe, Paul Cezanne, Janis Joplin, Dolly Parton, Robert Palmer, Pedrag Mijatovici, Ludovic Bacs, Ştefan Procopiu.

 

Nimic în „Kalendar”, după Ziua Lupului dacii se mai şi odihneau la adăpostul satelor întărite şi socoteau merindele pentru iarna care a mai rămas. În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii Macarie Egipteanul, Marcu din Efes şi Eufrasia.

 

Astăzi este ultima zi din zodia Capricornului. Pe la sfârșitul zilei, la ora 21, Soarele intră, în mod convenţional, în zodia Vărsătorului. De ce spun convenţional? Aveţi puţintică răbdare, dragi lupi, padawani şi hobbiţi!

 

Gloomy Sunday

 

Săptămână pe care o parcurgem, este cea mai depresivă, cea mai neplăcută perioadă a anului, fapt demonstrat statistic. Cu un vârf, în România, pe 24 ianuarie. În Marea Britanie şi Canada vârful a fost ieri, pe 18 ianuarie, Blue Monday. În State, mâine, 20 ianuarie, pentru că își începe mandatul măgarul Biden. La noi, se crede, că depresia sezonieră de iarnă este legată şi de zilele de post. Însă, în general, statistic vorbind, pe toată perioada anului, duminica seara este cea mai depresivă şi frustrantă perioadă. Deci, 24 ianuarie, „Gloomy Sunday”. Totul pornește de la o melodie tristă a lui Rezso Seress, din anul 1932 cu același nume, ”Gloomy Sunday” supranumită ”Hungarian suicide song”.  Prefer varianta cu Paul Robeson, dar melodia originală este mai dramatică https://www.youtube.com/watch?v=9dZj7YW5oFQ.

Normal, la început de an primesc mii de solicitări pentru horoscoape personale, pe care ştiţi prea bine, dragi lupi, padawani şi hobbiţi că nu le fac. Nici nu răspund la acele solicitări.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE