Într-o declarație oferită pentru Politico, politicianul american, care nu deţine nicio funcţie publică la Washington, a recunoscut faptul că a primit bani de la compania de lobby, insă nu a dezvăluit despre ce sumă este vorba, scrie Politico

 

Declaraţia lui Giuliani vine la numai o zi după ce ambasada americană la Bucureşti s-a delimitat de scrisoarea fostului primar din New York printr-o precizare extrem de clară, „Guvernul Statelor Unite nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani”.

 

Într-o cadrul declarației oferite pentru Politico, Giuliani a menționat că scrisoarea sa s-a bazat pe „un raport al fostului director FBI Louis Freeh”, care este și patronul unei firme de consultanță numită Freeh Group International Solutions. „Ei îmi plătesc onorariul”, a declarat Giuliani.

 

Deocamndată Grupul Freeh nu a răspuns solicitărilor presei de a face publică suma primită de către avocatul lui Donald Trump pentru scrisoare. Fostul director FBI Louis Freeh este avocatul omului de afaceri fugar Puiu Popoviciu. De asemenea, acesta s-a ocupat și de problemele cu legea ale lui Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu.

 

„Este foarte neobișnuit pentru un avocat american să îi scrie președintelui unei alte țări pentru a-i oferi sfaturi despre eforturile anticorupție ale țării sale. Dar să faci asta fără a identifica și clienții din partea cărora trimiți scrisoarea este șocant. Singura concluzie pe care o pot trage este că cine l-a pus să facă asta și l-a plătit crede că Giuliani poate avea o influență, doar pentru că este avocatul președintelui Donald Trump”, a declarat un avocat consultat de Politico.