Gigi Becali, tot mai sigur că FCSB se va numi Steaua. Care sunt șansele de împăcare dintre latifundiarul din Pipera și Armată

Gigi Becali, tot mai sigur că FCSB se va numi Steaua. Care sunt șansele de împăcare dintre latifundiarul din Pipera și Armată

Lupta din instanțe dintre FCSB și CSA Steaua pentru palmares revine în actualitate. Va avea loc la Înalta Curte de Casație și Justiție, ÎCCJ, pe 3 noiembrie, primul termen al recursului formulat de Gigi Becali, patronul lui FCSB.

În primă instanță, CSA Steaua a câștigat la Tribunalul București palmaresul istoric de la înființare, adică din 1947, până în 2003. Ulterior, echipa armatei a pierdut cinci ani din palmaresul respectiv după o decizie a Curții de Apel din București. Este vorba de perioada 1998-2003. Palmaresul din acest interval nu se află, acum, în posesia niciunei echipe.

FCSB a făcut recurs. Înalta Curte de Casație și Justiție, ÎCCJ, a decis că solicitarea clubului patronat de Gigi Becali este legitimă. Așadar, a fost depus ca recursul să fie judecat începând cu data de 3 noiembrie 2022. În acest context, latifundiarul din Pipera este convins că echipa sa va câștigat dreptul de a fi considerată continuatoarea clubului istoric din Ghencea. Astfel, gruparea din Superliga României va redeveni Steaua. Bucuria lui Becali a fost majorată și de asigurarea lui Marcel Ciolacu că FCSB va juca în Ghencea.

Gigi Becali e sigur că FCSB se va numi din nou Steaua

Gigi Becali a fost contactat de jurnaliștii de la GSP. Omul de afaceri a precizat că liderul PSD nu doar că se va implica FCSB să joace în Ghencea, ci să fie di nou denumită, din nou, Steaua. „Nu asta e important, că FCSB va putea juca din nou în Ghencea. Trebuie să se termine odată cu circul ăsta, să nu mai fie două echipe Steaua. Ciolacu mi-a spus așa, mot a mot: «Avem datoria și o vom rezolva, să terminăm odată, și Steaua să joace în Ghencea».

Mai mult decât atât, patronul roș-albaștrilor a spus că a primit promisiunea că echipa sa va juca în Ghencea. Marcel Ciolacu l-a asigurat că se va ține de cuvânt și va face demersurile necesare pentru ca această situație să se încheie. Cu toate acestea, Becali a spus că FCSB mai poate juca pe Arena Națională.

Totuși, faptul care îl deranjează pe bărbat este că 60% din populația României susțin „FCSB, dar nu e Steaua. E Steaua aia la care vin 1.000 de suporteri la stadion. Nu e în regulă. Sunt anomalii care nu mai pot dura mult. Ce-i asta? Păi, ce Steaua, dai la mișto două milioane de euro pe an de la bugetul statului”.

Becali e de acord să se împace cu Armata

În același timp, Becali a mai adăugat că CSA este într-o situație dificilă. În acest context, patronul echipei din prima ligă a României ar fi dispus să se împace cu Armata. În acest fel, ar fi scutit de alte procese pentru că judecătorii ar zice „«Gata, s-au împăcat, ce să mai facem anchete? Asta e Steaua și cu asta basta!». Ca să scape ei de toată prostia pe care au făcut-o până acum”, susține patronul FCSB.

În ceea ce privește revenirea în Ghencea, Becali consideră că ar fi primul pas spre normalitate. De asemenea, bărbatul consideră că echipa sa poate umple stadionul de 30.000 de oameni. Așadar, întreaga țară își va da seama cine este continuatoarea Stelei.

„Eu accept să mă împac cu Armata, pentru că nu sunt dușmănos și nu vreau să pățească nimeni nimic. Nu mai sunt răzbunător ca înainte. Am devenit alt om. Nu se rezolvă problema cu dușmănii, cu procese. Ce s-a greșit să reparăm. Eu așa cred. Ușor-ușor se vor rezolva toate”. Cu toate acestea, juristul Florin Talpan a fost întrebat dacă MApN ia în calcul această variantă. Bărbatul a răspuns scurt că „Discutăm după proces, lăsați-mă!”.

Argumentele pe care se bazează Gigi Becali în lupta cu CSA Steaua

Gigi Becali a și argumentat de ce crede că va câștiga procesele împotriva Armatei. În primul rând, Ministerul Apărării este unul public. În cazul în care, CSA ar avea dreptul să joace în Superliga României, MApN ar trebui să cheltuiască în fiecare sezon câte patru sau cinci milioane de euro. Acest lucru înseamnă că trebuie formată o societate pe acțiune, dar Armata poate face doar una non-profit.

Mai mult decât atât, o altă problemă este marca Steaua. Ministerul nu poate oferi marca decât prin Hotărâre de Guvern și licitație. În cazul în care se va face o licitație, Becali susține că nimeni nu ar plăti mai mult de 100.000 de euro. Totuși, mai există o variantă, cea a colaborării. În acest caz, trebuie plătiți, în fiecare an, câte 3,6 milioane de euro. Este vorba de suma la care a fost evaluată marca.

„Ei trebuie să o împrumute, iar noua societate trebuie să plătească 3,6 milioane de euro pe an numai pentru marca Steaua. Cine face asta? Cine vine să-i dea 3,6 milioane de euro lui CSA. Marca Steaua nu e a clubului de fotbal, ci a Clubului Sportiv al Armatei”, a mai spus Becali pentru Gazeta Sporturilor.