Evenimentul Zilei > Justitie > GHIȚĂ dă LOVITURA din SERBIA. Plângere penală pe numele JUDECĂTORULUI de la Curtea de Apel PLOIEȘTI. Documentul care ZGUDUIE JUSTIȚIA
GHIȚĂ dă LOVITURA din SERBIA. Plângere penală pe numele JUDECĂTORULUI de la Curtea de Apel PLOIEȘTI. Documentul care ZGUDUIE JUSTIȚIA

GHIȚĂ dă LOVITURA din SERBIA. Plângere penală pe numele JUDECĂTORULUI de la Curtea de Apel PLOIEȘTI. Documentul care ZGUDUIE JUSTIȚIA

Jurnaliștii de la Lumea Justiției au publicat plângerea penală făcută de Sebastian Ghiță împotriva judecătorului Gheorghe Casandrescu de la Curtea de Apel Ploiești pentru apartenența la grup infracțional organizat: „Împreună cu Lucian Onea Casandrescu a emis un nou mandat de arestare pe numele meu fără a-mi respectă dreptul de a fi citat”.

Autoritățile din Serbia au fost șocate de anomalia celor două mandate de arestare dispuse într-un singur dosar față de Ghiță.

Mai exact, plângerea îl vizează pe judecătorul care l-a privat pe Ghiță de dreptul la apărare și care a permis că în dosarul de extrădare a să din Serbia să fie reprezentat de un avocat din oficiu care a pus concluzii de admitere a cererii de arestare, la ison cu procurorii DNA Ploiești.

De altfel, în plângerea penală depusă luni, 28 ianuarie 2019, fostul deputat Sebastian Ghiță îl acuză pe judecătorul Casandrescu că face parte dintr-un grup infracțional organizat, format din procurori DNA precum Lucian Onea, Mircea Negulescu și Laura Codruța Kovesi.

În susținerea acuzățiilor aduse în plângerea penală pe care Lumea Justiției o prezintă în exclusivitate, Sebastian Ghiță îl acuză pe Casandrescu că în mod ilegal urmărit privarea să de la dreptul de a se apară în față instanței, în momentul în care a decis să nu citeze apărătorii aleși ai acestuia, și în schimb, pentru a îndeplini procedura și pentru a „acoperi manevră frauduloasă” l-a chemat pe avocatul din oficiu Antonio Enache Pârâu.

Ba mai mult, Sebastian Ghiță mai subliniază că prin aceste tehnici, judecătorul Gheorghe Casandrescu și avocatul Antonio Enache Pârâu au urmărit obținerea unei „presiuni suplimentare asupra autorităților din Serbia în procesul de extrădare”.

Referitor la această situație, Sebastian Ghiță solicită audierea judecătorului Gheorghe Casandrescu în cadrul Secției speciale, și tragerea la răspundere atât a lui Casandrescu, cât și a avocatului Pârâu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.