Evenimentul Zilei > Politica > GHIȚĂ sau MAIOR? Pe mâna cui ar fi mers Ponta la prezidențialele din 2014? SCENARIUL este unul SPECTACULOS!
GHIȚĂ sau MAIOR? Pe mâna cui ar fi mers Ponta la prezidențialele din 2014? SCENARIUL este unul SPECTACULOS!

GHIȚĂ sau MAIOR? Pe mâna cui ar fi mers Ponta la prezidențialele din 2014? SCENARIUL este unul SPECTACULOS!

Marian Vanghelie, fostul primar PSD al Sectorului 5, lansează acuzaţii la adresa unor foşti colegi de partid. Referindu-se la alegerile prezidenţiale din 2014, Vanghelie a prezentat, în direct la Antena 3, un scenariu spectaculos.

Potrivit lui Vanghelie, Sebastian Ghiţă ajunsese în 2014 să aibă aspiraţii politice majore. Patronul România TV se visa prim-ministru, după ce  Victor Ponta ar fi ajuns preşedinte. Mai mult, fostul primar a afirmat că Ponta ar fi mers pe mâna lui Ghiţă, pentru că George Maior, un alt nume vehiculat pentru şefia Guvernului, avea probleme cu alcoolul.

 

Vanghelie generează MAREA LOVITURĂ pentru Sistem. DOSAR CONTROVERSAT. „Coldea îl ţinea în şah pe Maior cu…” Breaking news!

 

"Eu cred că Ponta îl punea pe Ghiţă prim-ministru, nu pe Maior. Maior avea anumite disfuncţionalităţi. Gusta câte un whisky de la 8-9 dimineaţa. Pe la 10-11 era o problemă. Domnul Ponta ştia disfuncţionalităţile astea", a afirmat Marian Vanghelie, la Antena 3.

În interviu de vineri, acordat pentru ;tiripesurse Victor Ponta a afirmat că a avut o discuţie cu George Maior, înainte de prezidenţialele din 2014, pentru funcţia de prim-ministru, însă şeful SRI de la acel moment a refuzat.

Vanghele a devoalat și  faptul că Maior era omul lui Traian Băsescu și a adus în actualitate un dosar important și controversat, mai exact, Dosarul Fregatelor (n.r. vasele pe care Marea Britanie le-a vândut României), clasat în anul 2009.

„Maior a fost omul lui Băsescu. Coldea îl ţinea în şah pe Maior cu Dosarul Fregatelor pentru ca Maior l-a semnat. Pretul lor este dublu, Banii s-au dus… Domnul Maior este responsabil pentru ca noi avem nevoie de aceste nave. Nimeni în România nu vrea să vorbească despre acest dosar. Aici trebuie să caute Kovesi, nu la primării, în tot felul de hârtii…”, a declarat Vanghelie la emisiunea Danei Chera.

Dosarul Fregatelor, clasat în 2009

Reamintim că procurorii DNA au dispus, în 15 iunie 2009, clasarea dosarului care a avut ca obiect urmarirea penală "in rem" (adică fără autor identificat), pentru luare şi dare de mită, fapte ce s-ar fi comis în încheierea şi derularea contractelor privind vâzarea de căre Regatul Unit al Marii Britanii a fregatelor "Regele Ferdinand" şi "Regina Maria" către România, potrivit mediafax.ro.