Evenimentul Zilei > Politica > Ghiță acuză procurorii că încearcă să influențeze parlamentarii
Ghiță acuză procurorii că încearcă să influențeze parlamentarii

Ghiță acuză procurorii că încearcă să influențeze parlamentarii

Deputatul Sebastian Ghiță declara vineri că va aduce, marți, când va fi audiat la Comisia juridică, dovezi că este nevinovat.

 Ieri, după ce pe blogul unui ziarist au apărut informaţii din dosarul său, a revenit spunând că DNA Ploieşti ar trebui să-şi retragă acuzaţiile de scurgere de informaţii la adresa sa. „Astăzi nu mai pot fi acuzat. Astăzi se întamplă ceva extrem de grav. Un document şi informaţii din dosarul meu, care se află doar în calculatoarele DNA şi la biroul documente secrete al parlamentului au apărut pe un blog. Informaţiile sunt doar la procuror şi la Parlament, sigilate. La Parlament nu pot fi filmate sau copiate documentele. Nu poţi intra cu telefonul. Am fost acuzat că am obţinut de la un procuror informaţii secrete. Consider însă că e incorect ca în timp ce eu sunt acuzat de folosire de informaţii secrete din dosare, tocmai astăzi să văd informaţii secrete pe blogul unui jurnalist. (…) Ceea ce au facut astăzi (procurorii – n.red.) este însă doar o încercare incorectă de a influenţa parlamentarii”, arată Sebastian Ghiţă.

Procurorul Tudose l-a invitat pe Ponta la concert

Numele lui Victor Ponta apare în dosarul în care Ghiță este cercetat de DNA alături de mai multe persoane, printre care și procurorul Liviu Tudose, arestat deja preventiv. Ponta ar fi avut în vara anului 2014 o discuție cu Tudose, întâlnirea fiind intermediată de Ghiță. Acesta a precizat ieri că procurorul Tudose a dorit să-i dea lui Ponta o invitaţie la un concert cu copiii de la Liceul de Muzică din Ploieşti, unde concerta şi fiica procurorului, Ana Antonia Tudose. „Eu nu am participat nici la evenimentul privat cu Ponta şi procurorul Tudose şi nici la discuţia de la guvern dintre cei doi. Întâlnirea dintre procuror şi Ponta a avut loc după un an de când dosarul fusese trimis în instanţă”, declară Ghiţă.