Magazinele din România se străduiesc să popularizeze comerţul de produse electronice resigilate. În mare parte, acestea au fost fie prin vitrine, fie la prezentare, pe standurile de probă, unde sunt butonate de clienţii care le încearcă sau chiar au fost refuzate de alţii după ce le-au cumpărat.
O analiză simplă a ofertelor din magazine arată că acest tip de produse are un discount între 10 şi 15%. Nu e o reducere consistentă, având în vedere că vorbim, practic, de nişte aparate cam la mâna a doua, dar care beneficiază în schimb de garanţie.
Sfaturi
La ce trebuie să fie atenţi cei care vor să-şi cumpere electronice resigilate? În primul rând la zgârieturi, întrucât majoritatea acestora nu au probleme la partea hardware, ci e vorba de uzarea carcasei. Dacă vorbim de un telefon sau de o tabletă, fiţi atenţi, în primul rând, la sticla touchscreen.
În general, gadgeturile de ultimă generaţie, de la cele lansate cu începutul anului trecut, au o sticlă a touchscreen-ului destul de rezistentă la zgârieturi, iar dacă acestea sunt foarte vizibile, e posibil ca telefonul să fi intrat pe mână vreunui client cu mănuşi cu ghimpi de sârmă. Mai bine evitaţi o astfel de ofertă, indiferent cât este de mare discount-ul, pentru că astfel de avarii v-ar putea împiedica să folosiţi tableta sau telefonul la capacitatea maximă.
Atenţie la şocuri!
Uitaţi-vă cu atenţie la colţuri, pentru că avarii ale carcasei în aceste zone ar putea fi urmarea unor şocuri puternice. Astfel, evitaţi cel puţin o săptămână de aşteptare cât gadgetul dumneavoastră este la service pentru reparaţii ulterioare.