Majoritatea oamenilor au apelat la geamurile termopan, iar specialiștii au dezvăluit cum să ai grijă de ele iarna, dar și cum să păstrezi camera călduroasă. Trucurile sunt foarte simple.
Geamurile termopan au devenit foarte căutate datorită practicalității, siguranței, izolației termice și fonice, găsindu-se câte o varianta pentru orice buzunar. Înainte de a le cumpăra trebuie să te uiți la : material, izolare fonică și termică, culoare, preț etc. Specialiștii au declarat că trebuie să înveți și cum să ai grijă de ele.
Geamurile termopan trebuie pregătite pentru la iarnă. Din cauza diferențelor de temperatură între interior și exterior, pe ele se va observa efectul de condens, care apare doar pe suprafața celor mai reci locuri.
O altă problemă este când intră frigul în casă. Acest lucru înseamnă că geamurile nu mai izolează fonic la fel de bine ca la început și că ramele lor nu mai păstrează unghiul normal din cauza greutății și se vor închide mult mai greu.
Cum să ai grijă de geamurile termopan
Feroneria este formată din toate elementele metalice care intră în structura unei ferestre, având rolul de a asigura etanșarea, susţinerea și mobilitatea acesteia. Elementele de feronerie sunt extrem de importante deoarece contribuie la o izolare fonică corespunzătoare, ajută tâmplăria de termopan să păstreze mai bine căldura și protejează împotriva efracțiilor.
Specialiștii recomandă să lubrifiați periodic elementele de închidere și cele culisante, să alegeți uleiuri neacide și nerășinoase, să verificați blocatorii ce țin de siguranță - antiefracție.
Garnitura termopanului este importantă, iar aceasta trebuie curățată cât mai des. Este recomandat să evitați agenți de curățare abrazivi, pe bază de diluanți, acetonă sau praf de curățat. Dacă nu te ocupi de aceste lucruri, frigul va intra în casă, iar zgomotul de afară va fi mai deranjant.
Dacă ați observat că ferestrele nu se mai închid ca şi atunci când au fost montate şi că se simte curent în jurul lor, înseamnă că au nevoie să fie reglate. Poți face asta cu cheia hexagonală sau cu șurubelnița dreaptă până când se remediază problema.
Condensul ferestrelor termopan apare atunci când aerul umed și cald din interior intră în contact cu suprafata rece a geamului. Un prim pas este să verifici umiditatea din casă. Pentru a evita această problemă nu uita de aerisirea camerelor, instalarea unui sistem de ventilație la baie și a unei hote în bucătărie, procurarea unui dezumidificator și folosirea vopselelor speciale antiumezeală și a soluţiilor antiigrasie pentru pereţi, potrivit finestra.ro.