Evenimentul Zilei > Politica > GHICITOAREA lui Vasile Dâncu: Ce POLITICIAN este o MAIMUŢĂ UMANĂ?
GHICITOAREA lui Vasile Dâncu: Ce POLITICIAN este o MAIMUŢĂ UMANĂ?

GHICITOAREA lui Vasile Dâncu: Ce POLITICIAN este o MAIMUŢĂ UMANĂ?

Fostul ideolog al PSD – l-am numit pe sociologul Vasile Dâncu, ex-vicepremier în Cabinetul Cioloş – a postat, pe blog, o proză scurtă referitoare la însuşirile „maimuţei umane” şi lansează o provocare prietenilor de pe Facebook: „Să vedem, mai caută cineva vreun personaj politic prin textul acesta?”

EVZ vă prezintă o parte dintre caracteristicile „maimuţei umane”.

Vrea să se vadă doar pe sine

„Şi ce face prima dată maimuța umană, se aude vocea magistrului,  după ce pune catalogul pe catedră și sprijinit de pervazul fereastrei deschise se uită, în sfârșit,  la noi. Maimuța umană se uită în oglindă, da, vrea să se vadă doar pe sine, răspunde studenta ochelaristă din rândul întâi. Vrea ca lumea toată să fie o uriașă oglindă și vrea să se vadă în toate oglinzile și în toate vitrinele,  de aceea târgoveții din mallurile uriașe au pus oglinzi peste tot.

Pozează în victimă

Și ce mai face maimuța umană, se mai aude vocea stinsă a magistrului care întinde mâna pe fereastră și rupe o crenguță înflorită de măr. Nu, nu narcisismul este cel mai rău lucru, intervine din spate băiatul cel mai înalt, ci victimizarea. Dragii mei, maimuța umană se crede mereu victimă și vrea să fie compătimită şi plânsă, vrea sa aibă privilegii pentru că este unică în univers și atât slabă, atât de fragilă. Se crede o victimă şi mai valoroasă decât Natura și decât Dumnezeu, mai spune băiatul aşezându-se în bancă.

Crede că deţine adevărul absolut

Magistrul nu mai spune nimic, parcă a uitat de noi, și atunci îndrăznesc eu să sparg tăcerea care s-a întins peste noi: Magistre, eu cred că și mai grav este că se iubeşte pe sine și doar pe sine și jinduieşte la tot ce nu este al ei. Da, sare în ajutor prietenul meu, chitaristul, maimuța umană vrea să-și vadă doar ideile ei peste tot și crede că Adevărul este doar unul și că îl are captiv în peştera ei de sub frunte”, scrie Vasile Dâncu.