Evenimentul Zilei > Sport > Gheorghe Hagi a provocat un scandal uriaș și urma să fie demis. Dezvăluire incredibilă
Gheorghe Hagi a provocat un scandal uriaș și urma să fie demis. Dezvăluire incredibilă

Gheorghe Hagi a provocat un scandal uriaș și urma să fie demis. Dezvăluire incredibilă

Dumitru Dragomir a dezvăluit că Gică Hagi ar fi fost demis, chiar dacă se califica la Mondialul din 2002, cu echipa națională

Dumitru Dragomir, fost președinte la LPF, a povestit că Gheorghe Hagi s-a certat cu Mircea Sandu, în 2001. La acea vreme, „Regele” era selecționerul naționalei, „Nașul” conducea Federația Română de Fotbal. Incidentul s-a petrecut în Slovenia, înaintea barajului pe care „tricolorii” l-au disputat cu ex-iugoslavii”.

România a piedut la Ljubljana cu 1-2, au remizat în Ghencea, scor 1-1 și au ratat calificarea la Mondialul din 2002.

„Hagi n-a fost ajutat de Federație. Eu eram acolo, eram vicepreședinte. Știu ce zic. Am jucat în spațiul iugsolav, iar Hagi l-a jignit atunci pe Mircea Sandu. Sandu și-a ieșit din fire și el și «l-a curățat» pe Hagi. E în premieră ce zic. Eu îl lăsam, nu-l dădeam afară.

Era turul meciului cu Slovenia, din baraj. Și Hagi a venit în holul hotelului și a făcut gălăgie pentru că nu erau camerele pregătite. Conducerea a plecat de la aeroport cu o oră înaintea echipei. Noi am ajuns la hotel și ne-am dus la bar. Eram mulți oameni. Unii trebuiau să se ocupe de cazare pentru ca atunci când ajungeau jucătorii să fie totul în regulă. Ei doar să primească doar cheile, să nu stea prin holuri, înaintea meciului. Dar a fost organizarea proastă.

Hagi avea dreptate, dar a greșit când a folosit acel ton. Când Hagi și jucătorii au venit au mai stat o oră în hol. În loc să primească direct cheia, ei au stat și au mai completat foi. Iar Hagi și-a ieșit din fire. A țipat, a făcut urât. Chiar dacă se califica, Sandu îl dădea afară”, a povestit Dragomir la Digi Sport.