Gheorghe Flutur, președintele interimar al PNL: Am avut un festival al democraţiei care ne-a costat scump

Gheorghe Flutur, președintele interimar al PNL: Am avut un festival al democraţiei care ne-a costat scump Gheorghe Flutur Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Consiliul Naţional al PNL a votat astăzi, 3 aprilie, ca Gheorghe Flutur să fie fie președinte interimar al partidului până la Congresul din data de 10 aprilie. La Consiliul PNL a participat și premierul Nicolae Ciucă. Reamintim că Florin Cîțu și-a dat sâmbătă demisia de la șefia PNL.

După ce a fost ales președinte interimar al PNL, Gheorghe Flutur a declarat că aspectele referitoare la organizarea Congresului extraordinar al PNL urmează să fie definitivate, duminică, în cadrul Consiliului Naţional extraordinar al partidului.

"Propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11.00, Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegaţi pe care îl propunem: 1.300 - 617 delegaţi de drept, 683 delegaţi aleşi. S-a propus comisia de organizare a Congresului extraordinar, formată din nouă oameni. O vom propune în Consiliul Naţional, aşa cum prevede statutul. Mergem spre Consiliul Naţional cu termene de depunere a moţiunilor în partid", a declarat Gheorghe Flutur.

Termenul de depunere a moţiunilor este data de 6 aprilie, ora 18.00, urmând ca dezbaterile care vor trebui să aibă loc în judeţe, să se finalizeze până în seara de 8 aprilie, ora 22.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Rămânem cu aceeaşi cutumă: minim 10 hotărâri de comitete judeţene ale PNL, care să aprobe o moţiune. Moţiunea să poată fi validă şi să intre în congres candidatul respectiv", a precizat Flutur, într-o declaraţie de presă.

PNL își alege președintele. Flutur: Este libertatea fiecărui coleg să candideze

Potrivit lui Flutur, PNL propune organizarea acestor evenimente "într-o succesiune destul de rapidă", deoarece există un context naţional şi internaţional "deosebit".

"Am văzut o hotărâre a colegilor noştri şi asta arată capacitatea partidului de a face nişte lucruri să se îmbunătăţească din mers, să intrăm în linie dreaptă, pentru că avem extrem de multe provocări la care trebuie să răspundem, mai ales în ceea ce priveşte agenda de guvernare. Este libertatea fiecărui coleg să candideze. De aceea avem termene: până miercuri seara depunerea moţiuni. Până vineri seara, la ora 22.00, să fie votate în teritoriu.

După 6 luni, PNL convoacă proceduri pentru un Congres extraordinar. Şi eu vă îndemn să vedeţi partea bună a lucrurilor – capacitatea partidului de a corecta şi de a îmbunătăţi ce nu merge. Noi nu putem să ne ascundem şi să spunem că a mers foarte bine. O spun eu care am primit un vot pentru interimatul până duminica viitoare. Trebuie să ne uităm atent ce nu a mers, să putem îndrepta. Altfel putem persista în aceste greşeli, iar PNL este într-adevăr un partid viu, dinamic şi care trage de mânecă. Şi acesta este un lucru bun, pentru că mai sunt doi ani până la alegerile din 2024 şi dacă ne gândim sunt foarte multe lucruri de făcut”, a mai spus Flutur.

Acesta a mai precizat că „am avut un festival al democraţiei care ne-a costat scump”.

Lucian Bode, Nicolae Ciuca, Gheorge Flutur                                                                                                                                                        Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Nicolae Ciucă, președinte al PNL?

Întrebat cum vede perspectiva unei alegeri a lui Nicolae Ciucă în funcţie de preşedinte al PNL, în condiţiile în care ar fi vorba despre al treilea lider liberal pentru care ar exista o derogare în ce priveşte vechimea, Gheorghe Flutur a arătat că se va alege soluţia cea mai bună: "PNL este un partid dinamic şi totdeauna alege soluţia cea mai bună. Există instituţia derogării".