Gheboasă ar putea avea probleme mari. Guvernul vrea să modifice Codul Penal

Gheboasă ar putea avea probleme mari. Guvernul vrea să modifice Codul Penal Sursa foto: Gheboasă/ Facebook

După cântecul pe care l-a cântat pe scena festivalului Untold de la Cluj Napoca, în fața a mii de fani, Gheboasă, s-ar putea trezi cercetat penal pentru incitare la ură interetnică sau discriminare.

În ședința de joi, 10 august, Guvernul Ciolacu va discuta despre modificarea articolului 369 din Codul Penal, care se referă la ură interetnică și discriminare.

Gheboasa a cântat la Untold.

Gheboasa a cântat la Untold. Sursa foto: captură video,

Forma articolului care urmează să fie aprobată de Guvern, prevede închisoarea de până la trei ani, pentru persoanele care comit astfel de fapte.

”Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, se arată în proiectul de ordonanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gheboasă a fost deja amendat de Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj, cu suma de o mie de lei pentru pentru ”proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”.

Guvernul va modifica și Codul Rutier

De asemenea, pe ordinea de zi a Guvernului României va există și un proiect de hotărâre de Ordonanță, care va modifica Codul Rutier, prevăzut de OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, Guvernul dorește ca proprietarii de autoturisme, autocamioane sau remorci să le poate înmatricula provizoriu, pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a putea fi scoase din țară.

”Pentru situaţia în care proprietarul acestora nu are domiciliul, reşedinţa sau sediul în România şi optează pentru scoaterea acestora din ţară în vederea înmatriculării în alt stat. Totodată, se instituie un cadru unitar cu privire la solicitarea, pe cale informatică, a efectuării operaţiunilor din sfera înmatriculării vehiculelor atât pentru proprietarii sau deţinătorii mandataţi ai vehiculelor, cât şi pentru societăţile abilitate să comercializeze vehicule noi şi societăţile de leasing”, se prevede în modificarea OUG 195/2002.